×
Iubește – nu iubește: cât timp un bărbat își poate ascunde sentimentele

Iubește – nu iubește: cât timp un bărbat își poate ascunde sentimentele

Probabil că aproape fiecare persoană a auzit odată zicala că femeile iubesc cu urechile. Femeile sunt întotdeauna mai deschise cu cei dragi și preferă să nu-și ascundă sentimentele, lucru pe care îl așteaptă și de la sexul opus. Din același motiv, ele sincer nu înțeleg de ce iubitul lor nu își arată sentimentele și încep să se îndoiască că pot fi de interesante pentru el.

Se crede că femeile sunt emoționale, iar bărbații sunt mai raționali, dar în același timp nu sunt complet lipsiți de sentimente, ci doar le ascund cu grijă. Adesea, însă, băieții sunt învățați inconștient încă din copilărie, de exemplu, că plânsul este rușinos și nepotrivit pentru un bărbat adevărat. Acest lucru îl poate priva involuntar pe copil de posibilitatea de a manifesta emoții externe. Mai mult decât atât, dacă exagerați, o persoană va începe să ascundă nu numai sentimente negative, ci și pozitive. Astfel, chiar și în copilărie, este posibil să se predea o întreagă listă de probleme în relațiile viitoare cu femeile cărora le pasă de sentimente.

Motive pentru ascunderea sentimentelor

1. Un bărbat își poate ascunde simpatia dacă nu este liber. Există adesea cazuri în care un tânăr nu dorește să distrugă relația existentă, chiar și după întâlnirea cu o fată care i-a „pătruns” în suflet. În primul rând, alesul tău va avea nevoie de timp pentru a analiza cu atenție totul și pentru a cântări toate argumentele pro și contra. Cu toate acestea, bărbații sunt raționali și vor încerca să evite greșelile în urma unor noi sentimente.

2. Opțiunea opusă este, de asemenea, posibilă, atunci când unui bărbat îi este frică să nu-și piardă libertatea personală și este obișnuit cu singurătatea pentru o viață lungă de burlac. Astfel de persoane sunt îngrijorate de stabilitatea relațiilor și se tem că și-ar putea pierde independența, că ar trebui să își schimbe toate obiceiurile și să își schimbe viața de zi cu zi.

3. Un bărbat care a avut o relație proastă și poate o despărțire dificilă încearcă, de asemenea, să își ascundă sentimentele. Atunci el încearcă să evite repetarea durerii și încearcă să nu se grăbească cu manifestarea iubirii. În mare parte, el trage de timp pentru a se uita mai bine la noua sa cunoștință.

4. Următorul motiv este elementar: iubitul tău este momentan nesigur și nedefinit în sentimentele sale. Cu toate acestea, poate și, dimpotrivă, se îndoiește de reciprocitatea partenerei sale și se teme să nu fie refuzat.

5. O femeie nu primește declarații de dragoste și pentru că unui bărbat îi este frică să fie responsabil pentru cuvintele sale și încearcă să nu le rostească până nu este absolut sigur.

Din motivele de mai sus, o femeie nu ar trebui să facă presiuni asupra obiectului afecțiunii sale. Deoarece, un bărbat trebuie să aibă timp suficient să se gândească și să-și rezolve sentimentele pentru a evita greșelile și, ca rezultat, să nu te dezamăgească cu speranțe false.

Cum să înțelegi că un bărbat te place

Atenție. Dacă un tânăr este cu adevărat atras de sexul frumos, îi va acorda atenție în toate modurile posibile. Printre semnalele ascunse ale îndrăgostirii se numără un interes sporit față de fată, de viața ei privată și de hobby-urile ei. În astfel de cazuri, bărbatul ascultă cu atenție, chiar și atunci când conversația pare neinteresantă, își amintește multe și, atunci când este în companie, acordă în mod vizibil mai multă atenție femeii sale preferate decât celorlalte.  Complimente, glume, zâmbete, o privire pătrunzătoare și alte semne de atenție – toate acestea vorbesc despre atractivitatea ta pentru un bărbat.

Evaziune. În unele cazuri, bărbatul se dovedește a fi timid și nu prezintă un interes deschis sau chiar ascuns. În loc de atenție, el începe în schimb să se ferească de noua sa iubită, în încercarea de a înfrânge și de a ascunde întreaga avalanșă de sentimente față de ea. Apoi devine confuz și începe să devină nervos mai ales când aceasta apare în câmpul lui vizual. În acest caz, poți determina simpatia ascunsă uitându-te la bărbat: el nu te mai privește în ochii.

Indiferență. Uneori, un admirator își pune o mască fără emoții, sub care, în majoritatea cazurilor, este literalmente sfâșiat de sentimente. Cu toate acestea, el preferă să își ascundă atitudinea față de fată și să o camufleze cu răceală. În această situație, ar fi bine să îți folosești puterea de observație și să încerci să îl vrăjești pe bărbat în mod discret, astfel încât acesta să se deschidă mai repede față de tine.

De ce nu-și declară dragostea

Dacă sunteți împreună de mult timp, dar nu ai avut norocul să auzi cele trei cuvinte prețioase despre iubire, nu te descuraja. Desigur, femeile „iubesc cu urechile”, dar pentru bărbați, în cea mai mare parte, faptele și acțiunile sunt considerate principalul lucru, la care, apropo, ar trebui să atragi atenția. Adesea, prin acțiuni, partenerii sunt obișnuiți să-și arate sentimentele. Bărbatul tău este mereu alături de tine, nu renunță la tine în situații dificile, te susține, este grijuliu și interesat de viața ta? Dacă este așa, probabil că este greu să te îndoiești de dragostea lui.

Cea mai bună decizie din partea fetei ar fi să renunțe să mai încerce să scoată o mărturisire de la el, deoarece partenerul este cel care trebuie să facă acest pas și să spună cuvintele pe care atât de mult îți dorești să le auzi.

Autor: Alexandra Borisova

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.