×
Iubirea adevărată este intimitate și dezvoltare, iubirea toxică este concentrată pe defecte și manipulări.

Iubirea adevărată este intimitate și dezvoltare, iubirea toxică este concentrată pe defecte și manipulări.

Iubirea adevărată este calmă, răbdătoare și bazată pe grijă reciprocă.

Iubirea adevărată se concentrează asupra dezvoltării și îmbunătățirii de sine.

Relațiile sănătoase sunt atunci când două persoane doresc să construiască o fericire comună, devenind cele mai bune versiuni ale lor. Dragostea adevărată este imposibilă fără iubirea de sine, astfel încât în astfel de relații ambii parteneri își păstrează individualitatea, acceptând și iubind o altă persoană așa cum este.

Într-o uniune toxică, dimpotrivă, partenerii se concentrează doar pe modul în care relațiile le definesc pe ambele persoane. Se comportă ca niște egoiști, încercând să obțină doar ce e mai bun din relație, fără să se gândească la cealaltă persoană. Ei nu investesc în relații.

Dragostea adevărată acceptă și iubește o altă persoană cu toate defectele și punctele forte.

Dragostea adevărată înțelege că toți oamenii sunt diferiți și, prin urmare, partenerii în relații nu încearcă să se schimbe reciproc. Aceștia îi iubesc și îi acceptă pe cei dragi așa cum sunt – cu toate defectele lor.

Dragostea toxică vede doar defecte și este obsedată de ideea de a transforma o altă persoană în cineva care nu este. Dar aceasta nu e dragoste. Este o obsesie pentru ideea de iubire și ce ar trebui să fie.

Dragostea adevărată este calmă, răbdătoare și bazată pe grijă și sinceritate.

Dacă doi parteneri se iubesc cu adevărat, între ei există, de asemenea, un sentiment de respect reciproc, deoarece dragostea lor se bazează pe grijă și sentimente sincere. Două persoane care se iubesc reciproc își rezolvă toate disputele în mod pașnic, pentru că pentru ei este mai important să rezolvi problema decât să ai dreptate. Nu-și etalează ego-ul. Ei comunică întotdeauna pe o notă pozitivă și fiecare cuvânt este plin de iubire unul pentru celălalt.

În relațiile toxice, dimpotrivă, conversațiile se transformă de obicei în dispute iar disputele în lupte, insulte, strigăte și acuzații.
Dragostea adevărată nu se teme atunci când partenerii petrec timp separat sau fac ceva în afara relațiilor.

În dragoste adevărată, ambii parteneri își trăiesc viața individuală și au propriile hobby-uri și interese în afara relațiilor. Și nu simt frică sau gelozie, deoarece uneori petrec timp separat.

În dragoste toxică, dimpotrivă, dacă o persoană face ceva fără partenerul său, pe acesta din urmă începe să-l copleșească un sentiment de gelozie, invidie și furie.

 

Dragostea adevărată se bazează pe intimitatea profundă și atent prețuită dintre două persoane. Este o uniune foarte puternică care devine un sprijin în momentele dificile, prin care trec toate cuplurile. Dragostea toxică nu poate supraviețui furtunilor, iar o astfel de relație este sortită eșecului.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.