×
Legatura invizibilă dintre oamenii care sunt sortiţi să fie împreună

Legatura invizibilă dintre oamenii care sunt sortiţi să fie împreună

O legendă spune că există o legătură invizibilă care uneşte sufletele care sunt menite să fie împreună. Ele rămân împreună indiferent de timp, loc şi circumstanţe.

Nimeni nu poate să rupă această firul invizibil care leagă oamenii cărora le este scris să fie împreună.

1. ROŞU

Culoarea roşie se asociază cu atragerea şi pasiunea. Roşu – este culoarea firului care leagă sufletele pereche.

2. IZVORUL

Firul roşu al soartei îşi are origina în cultura antică din Asia de Est. Potrivit legendei, Dumnezeu a legat cu fir roşu oamenii cărora le era scris să se întâlnească în viitor şi să se ajute reciproc.

3. A DOUA JUMĂTATE

Conceptul firul roșu al soartei este similar cu conceptul occidental al „celei de-a doua jumătate”. Diferența este că, în cazul firului roșu, accentul se pune pe faptul că două persoane sunt legate una de cealaltă și nu pe faptul că undeva este a doua jumătate.

4. ISTORIE 

Ca şi în cazul multor alte legende, istoria apariţiei firului roşu este foarte misterioasă. Se spune că într-o noapte, un băiat mic mergea spre casă şi a întâlnit un bătrân care citea o carte. Băiatul l-a întrebat ce citeşte. Bătrânul i-a răspuns că este o carte despre legături de căsătorie și a spus că băiatului îi era destinat să se căsătorească cu o fată. Când i-a arătat băiatului acea fată …

5. NEMULŢUMIRE

… băiatului nu i-a plăcut această idee, pentru că el nu îşi dorea să se căsătorească. El a aruncat cu o piatră în fată şi a fugit. După câţiva ani, acest băiat şi cea mai frumoasă fată din sat urmau să se căsătorească, după cum au decis părinţii. Când el i-a ridicat voalul fetei, a observat ceva pe faţa ei.

6. CICATRICE

Soţia lui avea o cicatrice mică deasupra sprâncenei. Când el a întrebat-o despre acest semn, ea i-a povestit despre un băiat care, în copilărie, a aruncat în ea o piatră. Cuvintele ei erau confirmarea unirii lor, prestabilită de soartă.

7. CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND FIRUL SE ÎNTINDE SAU ESTE ÎNCÂLCIT?

Firul roşu are o putere magică. Soarta va decide totul în locul vostru, iar lucrurile vor fi la locurilor loc. Contează doar să nu te împotriveşti acesteia.

8. EFORT

Chiar dacă îl întâlneşti pe omul, care este soarta ta, asta nu înseamnă că totul între voi va fi uşor. Firul roşu trebuie să vă dea fidelitate, încredere şi reciprocitate. El de asemenea este nevoie pentru ca sufletele pereche să rămână mereu alături.

9. INFINITATE

Nu contează cât de aproape sau de departe vei fi faţă de sufletul tău pereche, legătura dintre voi nu va dispărea niciodată. Vor fi momente când, mintal sau fizic, vă veţi depărta unul de celălalt, însă asta nicidecum nu va afecta firul care vă uneşte.

10. UNUL ÎN CELĂLALT

„Odată ce am auzit prima poveste de iubire, am început să te caut, fără să îmi imaginez cât de orb am fost. Îndrăgostiţii nu se întâlnesc într-un loc anumit. Ei de la început sunt unul în celălalt” – Rumi.

11. ÎN MÂINILE ZEILOR

Potrivit unei legende chineze, zeul care a condus „firul roșu al soartei” era Bătrânul Lunar. De asemenea, Bătrânul Lunar era patronul căsătoriei și uniunilor.

12. JURĂMINTE CU DEGETUL MIC 

Conform culturii japoneze, firul roșu al soartei este legat de degetul mic. Prin urmare, de aici a apărut expresia „promisiune cu degetele mici”. Inițial, aceasta însemna că o persoană care și-a încălcat promisiunea trebuia să-i fie tăiat degetul mic.

13. NU DOAR IUBIŢI 

Caroline Highland de la Thought Catalog scria: „Firul roșu nu se învârte în jurul picioarelor noastre și nu se agață de ele când mergem – poporul chinez crede că firul roșu apare asupra noastră de la naștere, din momentul în care noi intrăm în această lume. Cu fiecare an, firul se întinde și ne apropie de oamenii cu care suntem sortiţi să fim împreună”.

14. LIBERTATE

Același scriitor interpretează firul roșu ca ceva care ne dă libertate. „Este mult mai ușor să ne aruncăm în necunoscut, să ajungem în noi locuri și să trecem într-o nouă etapă a vieții, știind că există un fir roșu care se întinde în viitor și ne conectează cu o persoană care ne poate înţelege, să ne învețe ceva nou și să ne schimbe”.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.