×
Litvak: Atunci când femeia e regină, ea are nevoie de un rege

Litvak: Atunci când femeia e regină, ea are nevoie de un rege

Probabil mulți au auzit termenul meu – purtător de pantaloni. Ce înseamnă? Bărbatul, în percepția mea, este omul care este dezvoltat intelectual și este asigurat financiar. Iar opusul lui este purtătorul de pantaloni, altfel spus semi-fabricatul, cel pe care nu-l recomand pentru o relație. 

Cu cine nu trebuie să construiești o relație

Dragă femeie. Dacă te consideri o regină, caută-ți un rege. Nu-ți pierde timpul cu purtătorul de pantaloni. Dacă în anturajul tău nu se găsești un bărbat bun, atunci tinde spre mai mult, spre mai sus – se referă la carieră, viața personală și socială. Acolo cu siguranță în vei întâlni pe regele tău.

Îți voi aduce un exemplu.

O femeie, să-i spunem M. a venit la o ședință – frumoasă, interesantă, de vreo 45 de ani. A adus-o la mine dezamăgirea totală în bărbați. 

Să-ți povestesc ceva despre M. Datorită muncii depuse și a dezvoltării personale continue, ea a devenit un specialist excelent în domeniul său și a ajuns la etapa când numele ei lucra pentru ea. Directorii și proprietarii companiilor luptau pentru M., îi făceau diferite oferte, îi ofereau cele mai bune condiții de muncă.

În schimb, în viața personală nu era totul atât de luminos. Soțul ei, unul obișnuit, fără mari speranțe, muncitor de rând, era gelos pe succesul soției.

Indiferent de atitudinea răutăcioasă a soțului și programul încărcat, M. avea grijă de curățenia și căldura case sale, îi oferea grijă și iubire bărbatului, îi pregătea cele mai bune bucate, diversifica viața de familie.

Însă asta îl deranja și mai mult pe soțul ei, iar el într-o zi i-a propus M. să demisioneze și să devină femeie de casă. Ea a acceptat.

În scurt timp, banii au rămas tot mai puțini. Nemulțumirea soțului creștea, începea să facă scandaluri. După o altă scenă cu acuzații și reproșuri că familia se distruge din cauza ei, M. s-a întors la muncă.

În ciuda comportamentului dezgustător al soțului, M. făcea tot posibilul să-și salveze familia. Însă acțiunile ei aveau un efect invers. Soțul a devenit rece și chiar a încetat să mai vorbească cu ea. Nu se știe cât M. urma să sufere, însă, din fericire (ea nu înțelegea asta atunci) femeia a aflat că soțul ei are o amantă – o femeie alcoolică. Răbdarea lui M. a luat sfârșit: ea și-a alungat soțul din casă și a depus actele pentru divorț.

Cred că vă dați seama că soțul eroinei noastre era un purtător de pantaloni. El nu a obținut niciun succes în viață, din această cauză reacționa dur la reușitele soției sale, pentru că ele îi reaminteau că el este un ratat.

În încercarea de a-și simți valoarea, el a obligat-o pe M. să demisioneze. Deja după această solicitare, M. trebuia să-l părăsească, pentru că „iubirea înseamnă să fii interesat de viața și dezvoltarea ființei pe care o iubești”.

Dacă partenerul tău nu se dezvoltă, dar în același timp pune piedici dezvoltării tale, părăsește-l fără nicio îndoială. Nu încerca să-l cari după tine sau să încerci să-l schimbi. O persoană se poate schimba doar în cazul în care el singur își dorește asta. Ai putea să-l ajuți dacă îți cere asta. În caz contrar riști să-ți pierzi timpul în zadar.

Scăpând de soțul-purtător de pantaloni, M. a început să-și trăiască viața ușor și să urce pe scara profesională. Singură creștea două fete, cărora le-a asigurat educația și studiile.

În ciuda acestui fapt, ea considera că toate astea se întâmplă pe nedrept cu ea. Acei bărbați care erau interesanți pentru ea, aveau alături femei urâte și plictisite de viață, dese ori fără studii sau o profesie. Iar cei care îi făceau curte și încercau să-i capteze atenția, erau niște fătălăi, materialiști sau cu intenții ascunse.

Fiind dezamăgită total de căutarea eșuată a unui bărbat, M. a venit la mine. De regulă, ajutorul meu este cerut de femeile care abia începeau să de dezvolte. M. era deja pe culmi, însă nu reușea în niciun fel să-și găsească regele.

Sus, erau foarte mulți regi, însă M. nu căuta acolo. E puțin să te afli într-o companie unde sunt bărbați. Trebuie să te afli într-un anturaj unde oamenii se dezvoltă.

Sunt sigur că există comunități unde oamenii se dezvoltă. Dragi femei, nu vă grăbiți să lăsați în viața voastră bărbați care sunt mai prejos decât voi. O astfel de relație nu va avea niciun rezultat bun.

Mihail Litvak

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.