×
Mihail Labkovski: O persoană sănătoasă nu vrea să se căsătorească

Mihail Labkovski: O persoană sănătoasă nu vrea să se căsătorească

Astăzi îţi facem cunoştinţă cu 20 de citate extravagante ale psihologului rus Mihail Labkovski, care au provocat multe controverse. Nu există oameni indiferenți: cineva îl acceptă pe deplin, cineva îl respinge indignaţi. Și pentru unii și pentru alții, cuvintele sale au o mare putere. Ele se bazează pe „cinismul sănătos” și pe mulți ani de experiență.

1. O persoană sănătoasă nu vrea să se căsătorească. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să nu mai vrei să te căsătorești. Cu alte cuvinte, dacă vrei să te căsătorești, trebuie să nu mai gândești la asta, să devalorizezi ideea însăși.

2. Secretul unei vieți fericite de familie, căsătorie și sex cu un singur partener stă ascuns într-o psihică stabilă. Nu există concesii, nici compromisuri – aceasta este o cale directă către un cardiolog sau oncolog. Când o persoană are o psihică stabilă, ea poate trăi împreună cu un partener toată viața sa. Şi să-l iubească doar pe el.

3. Oamenii nu sunt iubiţi pentru că au îndoieli. O femeie va fi pentru un bărbat doar un loc gol, dacă nu poate spune despre ea cine este, ce este ea și ce îi place pentru micul dejun. Paradoxul constă în faptul că bărbații pur şi simplu adoră scorpiile.

4. Cauza problemelor femeilor nu este că el se comportă ca un mârlan. Motivul este că are o nevroză care necesită tratament. Și pentru acest tratament ai nevoie de o anumită persoană și de o relație în care ea ar putea suferi. Prin urmare, ea intră în mod specific într-o astfel de relație, deoarece din copilărie are nevoie la nivel psihologic de o asemenea relaţie.

5. Măsurăm dragostea după nivelul suferinței. Iar iubirea sănătoasă este despre cât de fericiți sunteți.

6. Când un însoțitor de bord vă arată echipamentul de salvare, ce spune ea despre măștile de oxigen? „Dacă călătoriți cu un copil, puneţi-vă vouă întâi masca, apoi copilului”. Acesta este problema. Toată lumea încearcă să ajute copilul, rămânând în același timp un psihopat absolut. Deci nu funcționează. Dacă vreți ca un copil să se simtă bine, faceți ceva mai întâi cu capul.

7. Bărbații sunt construiţi astfel încât, din vremea mamei lor, aceștia sunt potriviți numai pentru acele femei care le acordă aprobarea prin ochii lor. Un bărbat sănătos este ca un copil. El vine atunci când o femeie îi zâmbește, îl privește în ochi …

8. Oamenii sănătoși aleg întotdeauna ei înșiși, iar neurotici – relațiile în detrimentul lor, și aceasta este principala diferență.

9. O femeie nu trebuie să tolereze într-o relație ceea ce nu-i place. Ar trebui să vorbească imediat despre asta și dacă bărbatul nu se va schimba, ar trebui să se despartă de el.

10. Bărbați, ca și copii, le place atunci când o femeie are caracter.

11. Dacă o persoană înlocuiește întreaga lume cu o altă persoană, înseamnă că pur și simplu nu are propria sa lume.

12. Singurătatea nu este lipsa de dragoste în jurul valorii. Această lipsă de interes pentru sine însuşi încă din copilărie.

13. În ceea ce privește căutarea unui partener, voi spune, dar pe cine ar trebui să cauți? Singura calitate pe care partenerul tău o poate avea este că te atrage. Altceva nu contează deloc.

14. Ce trebuie făcut pentru a te căsători? Tot ce trebuie să faci este să fii tu însuţi. Destul. Și te iubeşte, în principiu, doar pentru asta.

15. Știți diferența fundamentală dintre o persoană sănătoasă și o persoană nevrotică? O persoană sănătoasă suferă, de asemenea, din cauza poveştilor reale. Iar neuroticul suferă din cauza povestirilor fictive. Și dacă suferința nu este suficientă, el încă îl mai caută pe iubitul său Kafka, Dostoievski și o sticlă de tărie.

16. Dacă nu vă place cum se comportă un bărbat, nu căutați scuze pentru comportamentul lui. Pentru o fată sănătoasă, o situație în care „el nu a sunat înapoi” înseamnă sfârșitul unei relații, pentru o nesănătoasă, începutul iubirii.

17. Așa cum a spus scriitorul Christopher Buckley (autorul romanului  Thank you for smoking), nu mâncați într-un restaurant numit „Ca la mama” și să mergeți în pat cu o femeie care are mai multe probleme decât tine.

18. Modestia nu decorează pe nimeni. Din cauza lipsei de încredere şi a stimei de sine scăzute, fetița trăiește fără sex și relații, nu pentru că este speriată, ci pentru că se tratează cu rău. Sarcina psihologului este să o scape de acest rău.

19. Terapia de familie este divorț. Consider că un singur tip de terapie familială este într-adevăr utilă – un psiholog mediator în timpul unui divorț.

20. Singurul moment în viața unei persoane, atunci când este dependent în mod obiectiv și când poate fi considerat ostatic, este copilăria și dependența de părinți. Ea durează un timp relativ scurt. În alte cazuri, această stare în orice relație este o alegere conștientă a unui adult.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.