×
Nimeni nu este atât de fericit cum pare pe Instagram şi alte 9 adevăruri

Nimeni nu este atât de fericit cum pare pe Instagram şi alte 9 adevăruri

Pe măsură ce creştem, am fost tentaţi să credem într-o minciună pe care societatea o impune adesea. Dar, de fapt, este mai bine să vedem şi să înţelegem realitatea cât mai curând posibil, și anume:

1. Pozele frumoase de pe reţelele de socializare nu înseamnă o viaţă frumoasă

Astăzi, oamenii vor să creadă că majoritatea prietenilor au succes și trăiesc o viață ideală. Ei suferă pentru că nu au ceea ce văd online. Dar, la urma urmei, de fapt, oamenii care au fotografii perfecte pe Instagram sau pe Facebook, trăiesc departe de o viață ideală și fericită. La urma urmei, este puțin probabil ca chiar tu să postezi ceva rău din ceea ce se întâmplă cu tine. Aşa şi ei sunt.

2. Suferinţa este un lucru normal

Durerea este inevitabilă. Și ăsta este adevărat. Nu poate fi controlată, pentru că mai devreme sau mai târziu vei fi rănită. Dar vei deveni mai puternică. Acum poate fi înfricoșător, dar într-o zi te vei uita în urmă și vei fi recunoscătoare că ai trecut prin asta, pentru că ai învățat foarte mult.

3. Să faci greşeli este normal

Pentru că toți greşim. Facem greșeli tot timpul. Și este bine. Aceasta face parte din proces. Nu reușim, plângem, dar în cele din urmă acestea sunt momentele în care învățăm cel mai mult.

4. Trecutul nu îţi determină viitorul

Probabil la 20 de ani este posibil să nu realizezi că te-ai agăţat de ceva din trecut şi îi permiţi să te reţină din faţa marilor oportunităţi.   Acestea pot fi greșeli și dureri ale trecutului, deciziile pe care le regreți, dar ele nu îţi determină viitorul. Nu este necesar să le uiți, pentru că s-au întâmplat din vreun motiv.  Poţi fi doar recunoscător și să continui.

5. Nu toţi oamenii te vor place

Și este normal. Nu trăieşti pentru a mulțumi pe toată lumea din jurul tău, pentru că acest lucru este imposibil. Toți oamenii sunt diferiți. Este posibil să ai ceva ce alții nu apreciază în mod deosebit. Dar acest lucru este normal. Fii la fel de politicoasă şi amabilă, chiar dacă nu le placi cel puţin nu te prefaci că eşti cine nu eşti.

6. Oamenii nu te vor ierta întotdeauna

Unii oameni nu vor rămâne în viața ta, și nu poți face nimic cu asta. Nu le poți cere să rămână. Vor exista momente când unii oameni nu te vor ierta și va trebui să trăieşti cu asta. Principalul lucru – iartă-te. Uneori trebuie să te desparţi chiar şi de oamenii importanţi pentru tine, dar nu pentru că eşti o persoană rea, ci pentru că nu sunteți destinați să urmați aceeași cale.

7. Relaţiile sunt dificile

Vei găsi o persoană care va fi perfectă pentru tine, dar ea nu va fi niciodată perfect. Veți avea certuri și conflicte, veți avea diferențe și acest lucru poate crea dificultăți. Dar întotdeauna să îţi aminteşti de ce te-ai îndrăgostit de această persoană. Aminteşte-ţi că este important să nu câștigi o luptă, ci să găseşti o soluție. Aminteşte-ţi de sentimentele celuilalt. De obicei, acest lucru necesită mult efort.

8. Peste câţiva ani te vei simţi o altă persoană

Dar nu uita niciodată cine ești. Nu îţi trăda părerile și valorile, doar pentru a evita conflictul. Nu te schimba pentru a mulțumi altora. Întotdeauna schimba-te spre bine și nu îţi fie frică să te uiți înapoi la ceea ce a-i învățat în acest proces.

9. Viaţa nu trebuie să fie uşoară

Ceea ce contează este ceea ce te face o persoană fericită. Poate că ai perioade când îndoieşti de tine, dar acest lucru este normal. Totul se va întoarce la pătrat.

10. Nu întotdeauna viaţa va fi aşa cum ne-o planificăm noi

Dar poate nici nu ar trebui. Poate că răul care se întâmplă va duce în cele din urmă la ceva bun. Crede că tot ce se face se face spre bine şi nu renunţa.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.