×
Nimic în viața noastră nu este întâmplător

Nimic în viața noastră nu este întâmplător

Nimic nu e întâmplător.

În această lume, în care existăm noi, fiecare întâlnire, fiecare cunoștință întâmplătoare își are scopul său.

Uneori avem nevoie de oameni pentru a ne trezi și pentru a ne ajuta să ne schimbăm cursul vieții; alteori pentru a ne încuraja și a ne aminti cine suntem cu adevărat. Iar uneori, sunt cei care îi întâlnim pentru scurt timp.

Și, ironia sorții, noi nu trebuie să știm ce menire are fiecare persoană din viața noastră, însă trebuie să rămânem deschiși pentru tot ce ne oferă fiecare întâlnire. 

Toată viața noastră este o interacțiune. Și chiar dacă tehnologiile moderne, Internetul și rețelele de socializare încearcă să ne convingă că interacțiunea este realizată la maxim, ceva se schimbă atunci când înțelegem că ceea ce se întâmplă în viața noastră nu este întâmplător.

Nu toate întâlnirile trebuie să fie lungi: uneori ele pot fi fulgerătoare. Poate cineva te-a reținut într-o ședință pentru a nu ajunge victima unui accident rutier sau pentru a-ți întâlni potențiala iubire. Uneori, Universul ne trimite oameni care ne ajută, chiar dacă ei nu vor deveni cineva importanți pentru noi.

Și chiar dacă nu putem preîntâmpina aceste lucruri, noi putem să ne pregătim pentru aceste surprize.

Există oameni care vin să ne trezească. Cei care vin pentru mult timp. Uneori ei sunt partenerii noștri, sufletele noastre pereche. Ei sunt cei care ne schimbă viața radical.

Sunt oameni care ne ajută să înțelegem cine suntem. Pentru că uneori, pe drumul vieții, ne pierdem pe noi înșine. Prinși în rutină și grijile cotidiene, uităm cine visam să devenim când vom crește mari, uităm cine suntem cu adevărat. Și nu este vorba despre locul pentru trai sau muncă, ci de sufletul și starea noastră interioară.

Și iată că sunt oameni care vin în viața noastră pentru a ne ajuta să înțelegem cine suntem și pentru ca noi să începem să fim noi înșine.

Oameni care sunt importanți pentru moment. Uneori purtăm discuții banale cu oameni care i-am întâlnit la metrou sau în autobuz și pur și simplu nu putem să încetăm discuția. Sau când facem „schimb” de zâmbete cu cel care trece alături de noi pe scara rulantă. Și asta pare că este o legătură nepământească care trebuie să existe.

Doar pentru faptul că cineva nu rămâne în viața noastră pentru mult timp nu înseamnă că întâlnirea cu el/ea nu are sens. Toate întâlnirile din viața noastră au sens. Sunt acele ațe invizibile care ne unesc și ne fac viața interesantă și neașteptată, pentru că niciodată nu vom ști când vom întâlni acea persoană care ne va schimba viața radical.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.