×
O singură moleculă, care îl va face să te dorească toată viața…

O singură moleculă, care îl va face să te dorească toată viața…

Organismul nostru este plin de hormoni diferiți. Unii răspund pentru dispoziția noastră, alții pentru ca noi să fim capabili să ne dezvoltăm. Hormonii ne influențează toată viața într-o măsură sau alta.

Unul dintre cei mai bine cunoscuți hormoni este Oxitocina. El este interesant prin faptul că îi face pe oameni să fie atrași unul de celălalt. El mai este numit și drogul iubirii, „molecula de legătură”.

De ce? Pentru că oxitocina este în stare să:

  • crească încrederea
  • intensifice legăturile
  • facă relațiile intime mai plăcute
  • creeze impresii puternice

Atunci când are loc secreția de oxitocină, ceea ce se petrece se memorează mai ușor și rămâne în amintire pentru mult timp. Și invers: când se întâmplă ceva plăcut sau interesant (de exemplu sex cu cineva), are loc secreția de oxitocină.

Din acest motiv este greu să spui dacă ai devenit dependent de o persoană datorită momentelor petrecute împreună, sau că de la început ai simțit o legătură cu ea (datorită oxitocinei) și mai apoi ați început să creați momente frumoase împreună.

Însă cercetătorii care studiază oxitocina și chimia relațiilor de dragoste susțin că se poate întâmpla și una și alta. Important este existența acestui hormon.

Dar ce înseamnă el pentru tine? Înseamnă că secreția de oxitocină poate fi provocată, iar asta înseamnă să ajuți o persoană să se îndrăgostească de tine. Secretul stă în crearea emoțiilor puternice și a impresiilor bune. Iată mai jos niște sfaturi simple:

1. Faceți împreună ceva groaznic.

Mergeți la cinema la un film de groază, săriți împreună cu parașuta sau mergeți noaptea la o plimbare prin cimitir.

2. Vorbiți pe subiecte personale

Adresează întrebări despre subiecte personale și singur deschide-ți sufletul în fața acelei persoane.

3. Arată-i că poate avea încredere în tine.

4. Fii cât mai apropiat fizic.

Atingerile sunt capabile să provoace secreția de oxitocină.

5. Nu te grăbi.

Dacă în cazul femeilor, oxitocina micșorează nivelul de stres, atunci în cazul bărbaților aceasta este capabilă să îl ridice. Așa că în cazul în care provoci secreția în exces de oxitocina, s-ar putea ca el să fie prea neliniștit.

6. Faceți sex.

În timpul orgasmului, atât în creierul bărbatului cât și al femeii are loc secreți de oxitocină. Ceea de ce avem noi nevoie.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.