×
Oameni pe care trebuie să-i eviți imediat după o despărțire

Oameni pe care trebuie să-i eviți imediat după o despărțire

Când treci printr-o despărțire, este firesc să te simți impulsiv și confuz. La urma urmei, procesul este o schimbare emoțională. Și o parte din această schimbare este să cauți prin contactele tale și să vrei să-i suni pe toți cei pe care îi cunoști pentru a vorbi urât despre fostul tău. Totuși, există anumite persoane pe care ar trebui să le eviți să le suni pentru a te proteja pe tine și starea ta emoțională fragilă în această perioadă grea.

Persoana care ți-a urât fostul

Poate fi foarte tentant să o suni pe această persoana, care a avut o ură față de fostul tău sau te-a avertizat de la început. Adică, nimic nu curăță sufletul mai bine ca o discuție bună despre fostul tău, nu-i așa? Potrivit unor terapeuți, acest lucru este greșit și s-ar putea să te facă să ajungi să te simți mai rău decât înainte. A fi lovit cu un” ți-am spus că o să se întâmple așa ” poate face lucrurile să doară și mai mult și chiar dacă nu vin la tine într-un mod condescendent, a spune lucruri toxice și negative (într-o măsură excesivă) nu te va face să te simți mai bine, în cele din urmă. Doar te gândești la cineva care nu mai merită atenția ta.

Este perfect bine să ai o fază de furie, dar să încerci să nu te blochezi în ea – de dragul tău. În plus, prea multă comunicare cu acești oameni poate întuneca o perioadă de auto-reflecție importantă. Ia legătura cu această persoană după ce ai analizat totul mai mult timp, cu excepția cazului în care ești 100% sigură că tot ceea ce această persoană îți va oferi este sprijin.

Prietenii voștri comuni

Deși nu este posibil să scapi de fiecare prieten pe care l-ai avut în comun, probabil că vei dori să te îndepărtezi de cuplurile și prietenii care l-au cunoscut înaintea ta. Desigur, dacă prietenul este de partea ta în momentul despărțirii, aceasta este o altă chestiune. Să stai cu prietenii pe care i-ați cunoscut ambii poate aduce amintiri dificile, iar dacă aceștia împărtășesc informații cu fostul tău, poate complica lucrurile și mai mult.

Un alt lucru pe care este important să recunoști este motivul pentru care te adresezi unui prieten care este, de asemenea, într-o legătură strânsă cu fostul tău. Dacă îl folosești pentru a căuta informații, a spiona sau a vorbi prost despre acea persoană și a-i afecta reputația, atunci este un lucru foarte urât. Nu numai că este o etichetă proastă a despărțirii, dar te va face să suferi și mai mult. De asemenea, nu este în regulă să ceri unui prieten comun să aleagă între voi doi.

Fostele iubiri ale fostului tău

Sigur, ar putea fi tentant să scoți murdăria din casă mergând la fostele iubiri din trecut ale fostului tău. La urma urmei, amândouă, cel mai probabil, aveți o ură arzătoare (sau cel puțin o antipatie generală) față de persoana respectivă și s-ar putea să încercați împreună să aflați de ce alte relații nu au funcționat. Dar acest lucru nu va ajuta în călătoria ta de vindecare. Da, ele pot spune că fostul tău judecă sau controlează într-un mod excesiv, dar situația ta ar putea să nu reprezinte neapărat contextul acelei despărțiri specifice.

La urma urmei, fostul unei persoane este partenerul de vis al altei persoane. În plus, aceste foste ar putea avea intenții rele dacă nu depășesc persoana în cauză. Doar tu însăși îți poți oferi tot sprijinul necesar – nu o persoană străină.

Un alt ex-partener

Trebuie să treci mai departe de trecut. Doar pentru că te-ai despărțit de un fost nu înseamnă că ar trebui să te întorci la altul. Poate suna reconfortant să ajungi la o față familiară, la un corp familiar și la cineva care te înțelege deja. Dar fostul tău nu este serios, este persoana care te va face doar să te întorci în autodistrugere, mai degrabă decât să inițiezi procesul de vindecare. Ambele despărțiri nu au funcționat dintr-un motiv oarecare, așa că evită revenirea și găsește pe cineva nou care să-ți trezească din nou acei fluturi în stomac.

În plus, nu ar trebui să-ți contactezi niciodată fostul de care te-ai despărțit. Chiar dacă te tentează, îl consideri cel mai bun prieten al tău, sau ți-e dor de el, îți recomandăm să nu-l contactezi timp de 90 de zile. Acest timp fără contact îți va permite să evaluezi de ce îți dorești să te reconectezi, mai bine decât atunci când ești încă atât de aproape de durere.

Locurile pe care obișnuiați să le frecventați împreună

Aceasta nu este o persoană, dar păstrează toate amintirile despre tine și fostul tău. Dacă încerci să ștergi aceste locuri din memorie, cel mai bine este să descoperiți locuri noi cu mâncare, muzee și forme de divertisment, mai degrabă decât locurile vechi pe care obișnuiați să mergeți la întâlniri împreună sau pe care le-ați vizitat în premieră. Este mai bine să-ți creezi amintiri noi.

Așadar, cui să mă încred?

Pe lângă un prieten empatic sau o rudă înțeleaptă, îți sugerăm să contactezi un terapeut, fie unul existent în care ai încredere, fie unul nou pe care îl găsești printr-o referință sau cercetare. Ține minte – scopul acestei întâlniri nu este să te gândești la cât mai multe lucruri groaznice despre fostul tău. Aceasta este necesară pentru a putea să găsești puțină înțelepciune și să înveți ceva despre tine.

Situația fiecăruia este diferită, așa că nu trebuie să i-ei toate aceste sfaturi la propriu, dar îți sugerăm să te conectezi cu profesioniști și cu cei dragi care își păstrează inima și mintea deschisă, cu accent pe sfaturi obiective.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.