×
Oamenii care supraviețuiesc unei despărțiri dureroase devin mai puternici și mai fericiți

Oamenii care supraviețuiesc unei despărțiri dureroase devin mai puternici și mai fericiți

Dacă ești îngrijorat de sfârșitul unei relații, să știi că viața devine mult mai bună. Crede-mă.

Nu există o modalitate ușoară de a explica efectele secundare emoționale ale unei despărțiri. La fel cum nu există o modalitate ușoară de a trece peste toate, în primul rând.

Încheierea unei relații îți fură fericirea, sănătatea și inima, indiferent de stadiul relației.

Cu o luptă continuă, țipetele nu se opresc niciodată și lumina care te încălzea constant se stinge brusc. Durerea pierderii unei persoane dragi este de nesuportat.

Este ca și cum ai pierde un membru al corpului tău. Apoi, dintr-o dată, ești singur cu tine, singur.

Știu cum este această durere și sunt pe deplin convins că nu există o modalitate ușoară de a scăpa de ea.

Dar din acea durere iese ceva cu adevărat frumos: găsim iubire reînnoită în alte lucruri care ne pot face fericiți în această viață.

Pentru oameni ca noi

Când începem să folosim pe cineva de pe lista noastră personală de contacte, facem primul pas către gestionarea propriei fericiri.

Renunțăm la ceea ce ne-am fi bazat pentru confort și siguranță și începem să realizăm că confortul și căldura sunt în noi înșine.

Dacă ești îngrijorat de sfârșitul unei relații, știi că viața devine mult mai bună. Crede-mă.

Și dacă încă nu ești sigur, am adunat cei mai buni experți în dragoste pentru a afla ce se întâmplă cu adevărat după ce ați ieșit dintr-o relație.

Iată ce au spus experții:

Iarba este într-adevăr mai verde pe cealaltă parte.

La momentul deciziei de a ne despărți, viitorul ne pare oarecum vag. Suntem siguri că nu se va îmbunătăți. Gândul de a fi singuri ne înspăimântă în mod natural.

De asemenea, credem că nu vom găsi niciodată un partener mai bun pentru noi înșine. Și gândul la asta ne sperie și mai tare. Experții în acest domeniu citează drept exemplu cele mai populare cuvinte ale celor care au trăit recent o despărțire. Se spune cam așa: „Nu am nevoie de o relație. Sunt doar capre în jur. E mai bine să fii singur”.

Psihologii au efectuat un studiu științific cu participarea a 92 de studenți care au experimentat în viața lor separarea de o persoană dragă. Li s-a cerut să completeze un chestionar în care li s-a cerut să vorbească despre motivele despărțirii, precum și despre cum să facă față unei situații stresante.

Iată concluziile la care au ajuns psihologii:

Având în vedere că aproape toți participanții la acest studiu erau deprimați, ei au recunoscut următoarele: viața lor după o despărțire a devenit mult mai bună. În același timp, fiecare dintre respondenți a oferit aproximativ cinci argumente în sprijinul celor spuse.

Toată lumea observă că au devenit mai independenți și mai încrezători în sine. După o despărțire, mulți simt că au devenit mai aproape de membrii familiei și de prieteni. S-ar putea să vă fie greu să vă imaginați mai fericit după o experiență atât de dificilă. Dar e adevărat.

Trebuie să renunțăm la tot ceea ce ne face să simțim nevoia de a pune capăt relației. Doar așa putem scăpa de durere. Am devenit mult mai puternici după ce am renunțat la tot ceea ce ne ucidea. Poate suna ridicol și banal, dar această frază este indispensabilă: „Orice nu ne ucide, doar ne face mai puternici”. Descrie perfect ce se va întâmpla în viața ta după o despărțire.

Cu toate acestea, o serie de studii arată că, cu cât corpul nostru primește mai multe șocuri mentale, cu atât devine mai puternic și mai sănătos. El spune că este un paradox, dar așa stau lucrurile.

Situația stresantă asociată cu despărțirea este depășită de o persoană în aproximativ trei luni. Trebuie doar să supraviețuiești acestei perioade, după care fericirea va veni cu siguranță la tine.

Psihologii continuă:

Avem date care arată că oamenii care supraviețuiesc despărțirii unei persoane dragi încep să se simtă mai puternici. Sunt vizitați de încredere în sine. În același timp, ei observă că durerea nu a fost doar emoțională, ci și fizică.

Unul dintre principalele motive în crearea relațiilor este motivul formării unor relații apropiate și stabile. Prin urmare, atunci când îl pierdem, există o tendință naturală de a experimenta durere profundă.

Desigur, nu este ușor să te despărți de o persoană cu care ai dezvoltat o relație apropiată și stabilă pe o perioadă lungă de timp. Desigur, la început toată lumea se simte profund nefericită. Acesta este modul în care creierul tău va reacționa – acesta este modul lui de a întreba: „Ești sigur că ai făcut-o?”. Dar, de obicei, această condiție trece mai repede decât vă așteptați. Oamenii supraestimează stresul unei despărțiri – cel puțin durata – cu siguranță.”

»Află care sunt acei oameni pe care trebuie să-i eviți imediat după o despărțire

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.