×
Oamenii de succes creează bogăție, iar săracii o distrug.

Oamenii de succes creează bogăție, iar săracii o distrug.

„Ceea ce te îmbogățește nu este cât câștigi, cine sunt părinții tăi sau cu ce te ocupi. Secretul bogăției este să știi cum să-ți gestionezi finanțele. ”- Noel Whittaker

Unii oameni încă mai cred că anumite condiții de viață ne îmbogățesc, de exemplu, părinți bogați, studiind la o școală de prestigiu, familiarizarea cu reprezentanții elitei, lucrând într-o poziție bine plătită și deținând propria noastră afacere.

Dar nu este nimic mai departe de adevăr. Există mulți oameni care au crescut în „mediul potrivit”, dar nu au reușit niciodată nimic. La fel, există mai mult de un exemplu de persoană săracă care decide să ignore și să nege situația sa dificilă, fără a face nimic pentru a o schimba.

În același timp, există multe povești și oameni destul de obișnuiți care au avut succes, dovedind contrariul lumii. Indiferent de condițiile de început, cei care reușesc să se îmbogățească sunt creatorii universului lor. Ei cred în ei înșiși și în misiunea lor. De asemenea, îmbrățișează în mod deliberat o mentalitate de creștere și se angajează să facă orice este nevoie pentru a-și realiza visele, fie că devine o vedetă pop de renume mondial, autor bestseller al New York Times, un prezentator TV celebru sau creatorul unui imperiu de miliarde de dolari.

„Ceea ce te îmbogățește nu este cât câștigi, cine sunt părinții tăi sau cu ce te ocupi. Secretul bogăției este să știi cum să-ți gestionezi finanțele. ”- Noel Whittaker

Persoanele bogate și de succes se concentrează pe crearea propriei bogății și, prin urmare, încearcă să gestioneze eficient finanțele, în timp ce oamenii săraci pierd banii pas cu pas, preferând satisfacția instantanee, adoptând o mentalitate limitată și risipind resurse. Primul și al doilea sunt separați unul de celălalt de trei factori:

  1. Stilul de joc: mișcări strategice sau pe termen scurt,
  2. Tipul de gândire: orientat spre creștere sau fix,
  3. Cheltuieli zilnice: crearea bogăției sau distrugerea acesteia.

Următoarele sunt opt ​​obiceiuri zilnice care îi fac pe oamenii bogați să iasă în evidență:

1. Crearea propriului univers

Valoarea lor în viață este securitatea financiară, nu statutul. Omul bogat înțelege că construirea unei baze solide cu prețul micilor sacrificii îi deschide multe opțiuni și, în cele din urmă, oferă libertate. Banii lui funcționează pentru el și el însuși refuză să trăiască viața pe care i-o creează altcineva.

2. Standarde înalte

Oamenii bogați știu exact ce vor și acționează conform unui plan prestabilit. Ei cred în munca vieții lor din toată inima. Ei au cerințe foarte mari pentru ei înșiși și alții, și, prin urmare, se așteaptă ca alții să îndeplinească aceste standarde. O persoană bogată nu va ascunde că l-ai dezamăgit sau ai jignit-o cu unele acțiuni sau cuvinte.

3. Încrederea în sine

Ei investesc activ, câștigă bani pe afacerea lor, portofoliul de investiții și vânzarea / cumpărarea de bunuri imobiliare. Educația, comunicarea și cercetarea pieței îi ajută pe acești oameni să facă investiții inteligente. În cazul unei greșeli, ei învață de la ea, mai degrabă decât să o lase să-i rețină. Sunt încrezători în propriile abilități și au încredere în intuiția lor.

4. Intenția de a acționa

Aceste persoane sunt concentrate și organizate în orice fac, fie că este vorba de grădinărit, investiții, vorbit la o conferință sau motivarea unei echipe. Nu acceptă scuze precum „m-am îmbolnăvit”, „blocat în trafic”, „nu am avut timp să-mi dau seama”, „îmi pare rău”, „am uitat să sun înapoi” etc.

5. Hiperactivitate

Sunt hiperactivi și se bucură de rezolvarea problemelor. Ei realizează mai mult într-o zi decât majoritatea oamenilor într-o săptămână. Dificultățile le aduc doar bucurie. Jocul de câștigat și problema de rezolvat fac posibil ca ei să influențeze pozitiv viața altora.

„Modul în care îți folosești banii arată cât de puternic sau neajutorat ești cu adevărat” – Susie Orman.

6. Riscul

Aceștia își asumă riscuri acolo unde ceilalți oameni se tem să o facă: împrumută sume uriașe de bani, investesc în afaceri riscante, cumpără suprafețe mari de teren pentru a construi un imperiu, profită de ocazie pentru a lucra cu un expert necunoscut, deoarece văd potențial în el. Împrumută bani pentru a investi și a-și dezvolta afacerea.

7. Să cheltui mai puțin decât primești

Oamenii bogați sunt experți adevărați în managementul financiar. Știu exact cum să gestioneze banii și unde se îndreaptă fiecare cent, spre deosebire de majoritatea oamenilor care aruncă bani în stânga și în dreapta fără să-și dea seama cât pierd.

Unii ar putea crede că trăiesc cu moderație, în ciuda milioanelor de dolari din buzunar. Și toate pentru că prețuiesc banii, așa că aceștia din urmă se revarsă în buzunar. Un cerc vicios etern.

8. Generozitatea

Oamenii bogați înțeleg că viața este un drum cu două sensuri, deci este foarte important să poți nu numai să primești, ci și să oferi. Ei finanțează de obicei mai multe organizații de caritate, oferindu-le o mulțime de timp, energie și resurse.

***

Decide pentru tine ce vrei să devii și cum vrei să-ți trăiești viața. La ce visezi? Câți oameni vrei să influențezi? Cum poți aduna o echipă de oameni talentați cărora le place ceea ce fac? Ce te motivează să te trezești dimineața? Cum vrei să te simți în fiecare zi? Cum vrei să-ți petreci zilele? Cum vezi weekend-ul perfect? Ce te face să te simți în siguranță financiară și să simți simpatie pentru tine din partea altora?

Concluzia este că trebuie să încerci în mod conștient să îți schimbi viața și să alegi calea unui războinic financiar care știe ce vrea, să dezvolți o strategie pe termen lung pentru joc și să realizezi că ai suficientă forță pentru a începe să trăiești curajos.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.