×
Până nu ai încetat să mă alegi pe mine.

Până nu ai încetat să mă alegi pe mine.

În timp ce îmi curățam telefonul de fotografiile noastre, acestea mi-au amintit de vremurile bune pe care le aveam. Și nu eram sigură dacă ar trebui să le șterg sau să le las. 

Au fost vremuri bune: serile distractive care s-au transformat în apusuri de soare romantice, conversații profunde și semnificative, glume pe care numai noi doi le-am înțeles, bucăți din viața pe care le-am împărtășit împreună.

Totul părea bine, era totul bine la noi.

Până nu ai încetat să mă alegi pe mine.

Până când ai ales să fii persoana care mi-a frânt inima și mi-a arătat că trebuie să mă schimb. Și atunci ai fi fericit cu mine. Ai fi mulțumit. Mi-ai spune direct ce nu-ți place la mine, în loc să mă înșeli.

Dar a fost de mai multe ori. A fost prea des, așa că nu am putut să-mi dau seama ce nu ai putut accepta în mine? Mi-ar plăcea să știu și să ajung până la punctul în care nu ne-ai distruge relația și percepția mea despre dragoste, precum și stima mea de sine, pe care am creat-o de foarte mult timp. Mă întreb în fiecare zi: ce este în neregulă cu mine?

Un lucru de care mi-am dat seama este că nu poți juca tristețe. Dacă cineva își găsește iubitul în trădare cu altă persoană, furia este o reacție normală. Și nu eram doar supărată, eram furioasă. Ceea ce a fost odată o inimă curată și nevinovată a devenit o inimă plină de ură. A fost dezgustător. Te-am urât. M-am urât. M-a durut tot ce mi-ai făcut. Am crezut că nu m-ai respectat deloc, și nici eu nu m-am respectat. Te-am urât atât de mult pentru că m-ai transformat într-o persoană de care nu-mi plăcea. Am devenit ceea ce am urât.

Stima mea de sine depinde în totalitate de tine, iar acum trebuia să mă revolt pentru această milă. Să mă trezesc din acest coșmar. Aș vrea să previn toate astea. Mi-ar plăcea să văd semnele la timp. Aș vrea să nu fiu oarbă.

Mi-ar plăcea… lista poate continua.

Dar nu am cum să mă întorc în trecut și să schimb lucrurile. Și chiar dacă aș fi avut o asemenea posibilitate, probabil că n-aș fi folosit-o. Mi-am învățat lecția: mulțumesc că m-ai învățat să nu accept nimic mai puțin decât merit.

Singurul lucru și poate cel mai bun lucru pe care îl pot face este să accept totul așa cum este, chiar dacă este greu.

Esența trădării este că nu numai că duce la despărțire, ci distruge complet o persoană. Este o auto-distrugere atunci când o persoană încetează să înțeleagă cine este cu adevărat. Trădarea îi face pe oameni să gândească irațional, îi face să facă ceea ce le va provoca și mai multă durere. Știu, pentru că am trecut prin asta.

Trădarea te face să te îndoiești de tine însuți, și te vei gândi, dacă există cineva care vede în tine ceva frumos, dacă acum nici măcar nu te poți uita la tine în oglindă.

Nimeni nu merită să îndure trădarea.

De ce să fii cu o persoană dacă nu poți fi total dedicat acesteia? De ce să fii cu o persoană dacă mai vrei să te distrezi? Nu distruge viziunea cuiva despre dragoste, doar pentru că nu crezi în dragoste încă.

Dar astăzi, după ce m-am uitat la fotografiile noastre, am decis să mă las să-mi fie dor de tine. Să te urăsc. Să plâng din cauza ta. Să simt și să nu ascund acest lucru. Mi-am permis să-mi amintesc de tine până nu te voi uita. Atâta timp cât în cele din urmă învăț să mă iubesc din nou, la 100%.

 

 

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.