×
Prietenii pe care îi pierdem pe calea vieții noastre

Prietenii pe care îi pierdem pe calea vieții noastre

Adevărul dur: dacă cineva decide să lase o relație să meargă de la sine, atunci nu ești la fel de important pentru el ca el pentru tine.

Fiecare dintre noi ajunge să realizeze că nu toți oamenii din viața noastră vor rămâne în ea pentru totdeauna. Prietenii, pe care i-am întâlnit în tinerețe, nu stau întotdeauna aproape până la bătrânețe, și este destul de normal. Există prieteni de la care ne îndepărtăm treptat, și sunt cei pe care îi părăsim în mod deliberat în trecut. Reține, pierderea prietenilor nu este neapărat un lucru rău și poate fi doar un alt pas înainte.

Uneori, o astfel de despărțire este personală, și alteori nu. Poate că tu însuți te-ai îndepărtat de cineva care ți-a fost drag. Fiecare are propria sa cale și, prin urmare, putem să creștem împreună sau să mergem pe căi diferite. Uneori, oamenii apropiați ție rămân în viața ta, pentru că au ales și ei calea dezvoltării. În caz contrar, tu vei începe să te distanțezi de ei, pentru că opiniile și valorile voastre au încetat să coincidă. Oamenii nu încetează niciodată să crească, să învețe și să se dezvolte. Este firesc ca pe măsură ce îmbătrânim, prioritățile noastre să se schimbe, iar aceste priorități să nu îndeplinească întotdeauna prioritățile prietenilor noștri.

Unii oameni vin în viețile noastre pentru un motiv oarecare și pentru o vreme anumită. Învățăm ce trebuie să învățăm de la ei, de la viață, din circumstanțe, și apoi încercăm să mergem mai departe. Poate că acești oameni se vor întâlni din nou în viitor, dar acum vântul vă suflă pânzele în direcții complet diferite.

Poate a fost o ceartă. Poate că prietenii tăi te-au rănit cumva trădându-ți încrederea și dragostea.  De regulă, durerea trădării îi obligă pe oameni să rupă relațiile. Această durere, precum și durerea cauzată de pierderea unui prieten, este destul de reală. Este important să ne amintim că cheia vindecării este iertarea, care, cu toate acestea, nu implică întotdeauna nevoia de a ierta o persoană. Când aud expresia „iartă și uită”, îmi imaginez ca pe „îmi pare rău și ignor”. Este vorba despre ignorarea persoanei care te-a trădat, pentru că prin iertarea ta vei arăta doar că acțiunile sale nu te-au rănit. Însă nu trebuie să te neglijezi pentru iertare.

Va veni o vreme când va trebui să te îndepărtezi de oameni care nu au fost niciodată responsabili pentru suferința pe care ai suferit-o. Ei nu-și vor mai cere iertare, pentru că corectarea greșelii lor este extrem de dificilă. Nu, în schimb vor profita de bunătatea și iertarea ta pe măsură ce se îndepărtează de problema în sine. Relațiile și prieteniile necesita un efort constant, iar unii oameni pur și simplu nu înțeleg asta. Iată adevărul dur: dacă cineva decide să lase o relație să meargă de la sine, atunci nu ești la fel de important pentru el precum el pentru tine.

Citește: Semne care arată că ești o personalitate atât de puternică, încât îi sperii pe cei din jur

Ai suficientă forță pentru a înainta clar cu o dispoziție pozitivă, alegând oameni care, de asemenea, te aleg. Prin urmare, alege acele persoane cu care poți stabili o relație echilibrată, în care părțile oferă și primesc în mod egal. Alege oameni cinstiți care lucrează la relația de prietenie și cărora le pasă de tine. Luptă pentru oameni loiali, care sunt întotdeauna gata să te sprijine și răspund cu reciprocitate la dragostea ta. Alege-i doar pe ei și nu considerata niciodată prietenii ca fiind ceva ca atare.

Spune mulțumesc tuturor prietenilor pe care i-ai pierdut de-a lungul vieții, în mod accidental sau intenționat. Mulțumește-i pentru lecțiile de viață și amintirile care ți-au permis să mergi mai departe în direcția cea bună. Pentru toată suferința cauzată ție, pentru că vindecarea inimii te-a făcut mai puternic și te-a învățat să înțelegi natura umană.

Mulțumește-i pentru oportunitatea de a cunoaște și împărtăși viața ta, chiar dacă totul sa încheiat atât de trist. Mulțumește-i că și-au arătat adevărata față și că au pus capăt relației. Urează-le noroc în călătoria lor și continuă-ți drumul tău fără a ascunde resentimente față de nimeni. Și nu uita că, chiar dacă ar trebui să-i ierți, tu încă nu ai uitat lecțiile pe care le-ai învățat.

Mulțumește-i pentru toate bunele și relele, și apoi ia-ți rămas bun.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.