×
Probabil că voi rămâne singur (dar poate că aceasta nu este așa de rău)

Probabil că voi rămâne singur (dar poate că aceasta nu este așa de rău)

Singura persoană pe care ar trebui să o asculți și pe care nu ar trebui să o pierzi ești tu însuți. Da, într-adevăr este așa. La urma urmei, există lucruri mult mai înspăimântătoare decât singurătatea …

Cu toții ne îngrijorăm când suntem singuri. Mai ales dacă se întâmplă suficient de mult timp. -„Când voi găsi o ieșire?” „Poate că singurătatea nu este atât de rea?”, „Și dacă trăiesc singur toată viața?” Toate aceste probleme pot afecta grav sănătatea ta mentală și emoțională. Prin urmare, este foarte important să nu permiți unor astfel de gânduri să îți preia viața.

De fapt, să căutăm partea pozitivă în această situație. Se întâmplă adesea că este mai bine să fii cu adevărat singur decât să fii cu o persoană care te umilește în mod constant. Atașamentul emoțional față de cineva ne face să renunțăm chiar la acele lucruri fără de care nu ne-am imaginat niciodată viața. Și cu cât atașamentul este mai mare, cu atât este mai dificil să renunți la situație. Fiecare dintre noi încearcă să găsească o cale de ieșire, blocându-se tot mai mult într-o problemă oarecare. Iar ieșirea este foarte simplă – este să fii singur.

Realitatea este că, uneori, singurătatea este calea de ieșire. E mai mult decât normal. Nu e nimic în neregulă cu asta.

Niciunul dintre oamenii din jurul nostru nu ne poate defini viața. Și cu atât mai mult, să ne spună cine ar trebui să devenim. Tu îți formezi singur toate valorile morale. Dacă întâlnești pe cineva care nu împărtășește acest punct de vedere, atunci acesta nu este cel de care ai nevoie. Nu este nevoie să exagerezi. Încă mai ai prieteni, familie și oameni dragi care te ajută să mergi mai departe, care îți împărtășesc bucuriile și necazurile. Și acest lucru este foarte important.

Trebuie să înțelegi că nimeni nu îți sugerează să cauți un partener de viață, ca și cum ar fi o listă de seriale Netflix. Da, poate că această opțiune este normală pentru cineva. Dar dacă cauți pe cineva pentru o relație serioasă, atunci nu trebuie să te convingi în mod constant că vei rămâne singur pentru viață. Dacă cineva nu te acceptă, asta nu înseamnă că trebuie să-i iei pe toți la rând. Fiecare are propria opinie și modul său de viață, și nimeni nu are dreptul să dea vina reciproc pentru asta. Pur și simplu nu e opțiunea ta.

Încearcă să-ți schimbi percepția asupra relațiilor. Ce te face fericit? În mod normal, trebuie să te concentrezi pe tine. Fii mai bun, fii mai fericit, mergi mai departe pe scara carierei. Toate acestea îți vor da putere și te vor face să te simți ca o persoană întreagă.

Nu trebuie să te adaptezi circumstanțelor. Doar călătorește, dezvoltă-te și absoarbe  pozitivul din viață, care va găsi întotdeauna cu ce să te surprindă. Nu trebuie să te concentrezi doar pe „iubirea adevărată” și pe vreun ideal fictiv.

Într-o zi vei întâlni pe cineva care poate aprinde în tine scânteia care îți va face sufletul să ardă de bucurie. Poate e doar o speranță stupidă. Dar dacă se întâmplă asta, vei fi pregătit pentru acele sentimente. În primul rând, vei învăța să te iubești pe tine însuți, vei înțelege de ce ai nevoie pentru a fi fericit. Și nu te mulțumi cu mai puțin decât meriți.

Singura persoană pe care ar trebui să o asculți și pe care nu ar trebui să o pierzi ești tu însuți. Da, chiar așa este. Sunt lucruri mult mai înspăimântătoare decât singurătatea. Nu te limita la relații. Meriți o viață mai bună.

Nimeni nu știe dacă vei fi singur pe viață. Dar știi cu siguranță că acest lucru este normal.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.