×
Puterea tăcerii după despărțire

Puterea tăcerii după despărțire

Principalul lucru care te poate ajuta atunci când treci printr-o despărțire este regula „Fără contact”, cu fostul prieten. Cu alte cuvinte, trebuie să simți puterea tăcerii după despărțire.

Nici un contact cu un ex-prietenul tău pentru a clarifica totul pentru tine și, între timp, să-l faci să înțeleagă ce meriți cu adevărat.

Nu-l bombarda cu mesaje și apeluri cu scuze, confesiuni și promisiuni. Fă un pas înapoi și lasă timpul și tăcerea să facă toată treaba.

Nu este un secret faptul că oamenii au un obicei prost de a fi conștienți de valoarea cuiva numai atunci când pierzi acea persoană. De aceea trebuie să nu spui nimic.

Nu contează ce vrei acum: să-l uiți pe fostul sau să-l aduci înapoi. Tăcerea este eficientă în ambele cazuri.

Asta nu înseamnă că vei pune capăt relației cu el pentru totdeauna. E temporar până te sună sau îți scrie. Este o metodă de a recâștiga controlul în mâinile tale și de a te ajuta să-ți dai seama de emoțiile tale cu o abordare mai rece.

Citește: Mai bine să aștepți decât să-ți petreci viața cu persoana nepotrivită 

Așa că data viitoare când vrei să-i scrii sau să accesezi pagina lui, lasă telefonul jos și distrage-ți atenția cu ceva, pentru că e o idee proastă. Disciplinează-te, ai încredere în proces.

Cum funcționează?

Încetezi să mai comunici cu un ex-prietenul tău pentru o anumită perioadă de timp pentru a crea spațiu pentru fiecare dintre voi să vă gândiți și să înțelegeți totul. Cel puțin 30 de zile. În acest timp, fostul tău iubit va trece prin diferite etape emoționale după despărțire.

La început, ar putea crede că a luat decizia corectă. Va simți libertatea și ușurarea. Dar nu pentru mult timp. Probabil ai auzit că bărbații și femeile trec printr-o despărțire în moduri diferite. Când nu va auzi nimic de la tine mult timp, va începe să se îngrijoreze, pentru că se aștepta să scrii și să suni foarte des.

Se va supăra pentru că nu primește atenția pe care o așteaptă de la tine. Ce s-a întâmplat? De ce nu joci rolul pe care el l-a așteptat de la tine? Unii deja în această etapă pot scrie fostei prietene – ceva posibil cu agresiune sau sarcasm, pentru că este supărat.

Apoi vine etapa finală, când își va da seama că te poate pierde pentru totdeauna. Începe să-i pară rău. Și atunci este posibil să ia deja legătura cu tine începând cu scuze și cuvinte precum că i-a fost dor de tine.

Și totul depinde de tine. Ce îți dorești cu adevărat?

Când rămâi tăcută după despărțire, devii mai puternică, simți acea putere pentru că nu distragi atenția nimănui. Acest lucru arată că poți trăi fără el, iar pentru el devine în curând acest gând insuportabil. Ocupă-te de tine. Relaxează-te. Lucrează la tine. Acordă timp prietenilor și familiei. Învață să fii singură. Și când te sună sau îți scrie, probabil nu vei dori să te întorci la el.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.