×
Regulile de bază ale femeilor care își cunosc valoarea

Regulile de bază ale femeilor care își cunosc valoarea

Sunt valoroasă!  Și aleg în mod conștient pe cei cu care interacționez. Mă apreciez și mă respect, apreciez și respect pe alții. Oamenii apropiați mie sunt de mare valoare în viața mea. Chiar și atunci când aceștia nu-mi îndeplinesc așteptările, fac greșeli și își arată slăbiciunile. Nu sunt responsabilă pentru viața lor.  Dar eu sunt responsabilă pentru alegerea mea-cu cine, când, unde și cum comunic. Și în mod conștient îi aleg pe cei a căror comunicare cu mine este valoroasă.

Regulile unei femei adevărate

1) Sunt valoroasă. Așa cum sunt eu. Pentru a-mi simți propria valoare, nu trebuie să fiu sau să par altcineva sau să fiu mai bună decât sunt cu adevărat. Este suficient să fiu eu însumi.

2) Sunt valoroasă. Și, prin urmare, tot ceea ce fac este de asemenea valoros. În primul rând pentru mine. Orice aș face – am gătit supă, am plantat flori, am scris articole, am vorbit cu oamenii, am creat relații – totul este valoros. Pentru că în aceasta există o parte din mine, energia mea.

3) Sunt valoroasă. Și valoarea a ceea ce creez este măsurată prin contribuția mea internă la aceasta, nu prin evaluarea externă a activității mele.  Doar eu știu cu adevărat cât de mult efort a fost depus în ceea ce am creat. Și numai eu pot aprecia acest lucru. Asumând această responsabilitate pe alții, arăt lipsă de respect – și față de ei și, în primul rând, față de mine. Ceea ce creez este valoros. Și dacă aceasta nu este solicitată – asta nu înseamnă că ceea ce a fost creat nu are nici o valoare. Doar că, în acest moment, nu există nici o persoană lângă mine care să plătească pentru ea la fel de mult cum merită de fapt.

4) Sunt valoroasă. Și nu trebuie să dovedesc asta nimănui. Dacă cineva nu este de acord cu asta, lasă-l să treacă mai departe. Fiecare își alege după propriul plac, căutând în exterior ceea ce el însuși este umplut din interior.

5) Sunt valoroasă. Așa cum sunt eu. Nu trebuie să mă conformez ideilor altora despre ceea ce ar trebui să fiu, într-o încercare zadarnică de a-mi simți valoarea prin estimările lor. Eu sunt ceea ce sunt și nu vreau să fiu altcineva. Și cui nu-i place – să se uite la punctul de mai sus.

6) Sunt valoroasă. Și nu voi lăsa pe nimeni să mă deprecieze. În primul rând, eu însumi .

7) Sunt valoroasă. Iar imperfecțiunile mele, starea de spirit proastă, schimbările hormonale, greșelile făcute în nici un fel nu diminuează această valoare. Totul ce la prima vedere pare a fi negativ este experiența mea de viață, care îmi permite să fiu și mai valoroasă. În primul rând pentru mine.

8) Sunt valoroasă. Și aleg în mod conștient pe cei cu care interacționez. Mă apreciez și mă respect, îi apreciez și îi respect pe cei din jur. Oamenii apropiați mie sunt de mare valoare în viața mea. Chiar și atunci când aceștia nu-mi îndeplinesc așteptările, fac greșeli și își arată slăbiciunile. Eu nu sunt responsabilă pentru viața lor.  Dar eu sunt responsabilă pentru alegerea mea – cu cine, când, unde și cum comunic. Și în mod conștient îi aleg pe cei a căror comunicare cu mine este valoroasă.

9) Sunt valoroasă. Și timpul meu este valoros. Și de aceea aleg în mod conștient cum să-l cheltuiesc. Timpul meu îmi aparține. Și eu aleg cum să-l petrec pentru ceea ce este valoros pentru mine. Oricât de ciudat, stupid sau inutil ar părea din exterior.

10) Sunt valoroasă. Am fost creată de Dumnezeu pentru a-mi ocupa locul în lume. Am nevoie de mine așa precum sunt. Sunt valoroasă așa cum sunt.

11) Sunt valoroasă. Indiferent de modul în care trăiesc acum și de ceea ce am. Sau ce nu am. Chiar dacă nu am pe nimeni și nimic, sunt valoroasă în sine. Sentimentul meu de valoare proprie este intern și nu depinde de resursele externe pe care le am în prezent. Circumstanțele se schimbă iar eu rămân eu însumi – și în bogăție și în sărăcie, în boli și sănătate, în popularitate și obscuritate, într-o casă de țară sau într-o metropolă și într-o rochie de designer sau într-un simplu tricou tricotat. Eu sunt eu însumi. Și sunt valoroasă pentru ceea ce am în mine, nu pentru ceea ce sunt înconjurată în acest moment.

12) Sunt valoroasă. Și de aceea dorințele și visele mele sunt valoroase. Aceasta este o parte din mine. Îmi permit să-mi îndeplinesc dorințele și visele. Apreciez ceea ce am și îmi permit să doresc mai mult – exact ceea ce îmi place. Pentru mine aleg tot ce e mai bun.

Sunt valoroasă. Mă apreciez, mă respect și mă iubesc. Și asta e starea mea naturală. 

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.