×
Regulile secolului XXI pe care trebuie să le încalci dacă vrei să fii fericită!

Regulile secolului XXI pe care trebuie să le încalci dacă vrei să fii fericită!

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor, viaţa noastră s-a schimbat radical, inclusiv şi relaţiile dintre oameni. Uneori avem impresia că anterior a fost mai bine şi mai simplu şi trăim nostalgia trecutului. Nu putem să aducem trecutul în prezent, însă putem să creem acel prezent pe care ni-l dorim. Îţi prezentăm 12 reguli noi într-o relaţie, care au apărut odată cu dezvoltarea tehnologiilor şi a telefoanelor mobile.

Obiceiul englezesc

Să pleci fără să îți iei rămas bun – e un obicei ciudat din zilele noastre care este practicat de foarte multe persoane. Toți știu ce este asta: persoana cu care comunici treptat dispare și se încheie comunicarea. Fără certuri și scandaluri – relația voastră a încetat de la sine. Peste o perioadă însă te întrebi: ce s-a întâmplat?

Omul-fantomă

De regulă, omul dispare din viața ta în cel mult 72 de ore. Și cel mai interesant este că această dispariție bruscă nu înseamnă că ai făcut ceva greșit sau ai spus ceva. Și cel mai bine ce poți să faci în această situație – să renunți la tentativele de a lua legătura cu omul-fantomă, oferă-ți timp pentru a-ți reveni și începe să trăiești din nou.

De-a v-ați ascunselea

Dese ori auzim să se spună că în trecut relațiile dintre oameni erau mai simple. Dacă era o simpatie reciprocă totul era clar – nimeni nu-și ascundea relația – toți savurau aceste momente. Acum oamenii singuri se complică și nu pot să înțeleagă ce se întâmplă între ei. Chiar dacă relația durează de ceva timp.

O persoană foarte importantă

Știi că te place, însă se întâmplă ceva ciudat: este întotdeauna ocupat și nu are timp de tine. Mulți țin cont de regula: Fii întotdeauna ocupat, doar așa vei putea să obții simpatia cuiva. Însă situația ajunge la extreme: ești ignorată cu scopul de a-ți capta interesul, iar tu pur și simplu renunți să mai faci ceva pentru această relație.

Aeroportul de rezervă

Este o situație foarte neplăcută atunci când cineva te păstrează „de rezervă”. Îți dă speranța pentru o relație adevărată, însă deocamdată nu există alte variante. Iar atunci când apare momentul potrivit, tu rămâi și aștepți ca bărbatul din gândurile tale să fie liber. Capcana este că alesul tău își trăiește viața la maxim, iar tu îți pierzi timpul într-o veșnică așteptare.

Caritate

Este la modă termenul «breadcrumbing», care a apărut datorită comunicării virtuale. Sensul „resturilor de pâine” – din timp în timp să expediezi smile-uri sau să dai „like” persoanei care te place. În acest mod îi aduci aminte de tine și îi dai speranța pentru o posibilă relație care niciodată nu va fi creată.

Friendzone. Version 2.0

Friendzone este un termen învechit, în locul căruia a venit «tuning». Unul dintre prieteni (sau ambii trăiesc aceleași sentimente) obține rolul de observator în toate evenimentele importante din viața persoanei iubite. Rolul «tuning-ului» să-ți ascunzi sentimentele cât mai bine.

Victimă voluntară

«Layby» — așa este numit cel care este într-o relație, însă fiind nefericit, își caută activ un alt partener. Această persoană nu vrea să renunțe la relație din cauza fricii de a rămâne singur. Odată ce își va găsi un nou partener, va pleca imediat.

Cercul dramatic

Despărțirea de partener este ca o sursă suplimentară de griji. Persoana reînvie permanent emoțiile trăite odată, fiind legat de drama pe care a creat-o în sufletul său.

Prieteni cu privilegii

Prietenii cu privilegii sunt cei care petrec împreună, uneori, nopți, fără să aibă vreo responsabilitate unul față de altul. Capcana acestui tip de relație este că prietenia nu poate fi salvată odată ce relațiile intime nu mai au loc, iar tu pierzi omul care odată ți-a fost atât de aproape.

Cunoștințe rapide

Probabil ai observat să întâlnirile au devenit demodate. Au apărut o grămadă de aplicații care îți vor găsi un partener în câteva secunde. Sensul cunoștințelor contemporane – lipsa atașamentului și a prejudecăților. Consecințele – un sentiment puternic de singurătate și o dezamăgire profundă atât de propria persoană, cât și de cei din jur.

Frica de singurătate

Popularitatea incredibilă a aplicațiilor de dating este legată de frica omului de a rămâne singur. Da, mulți nu sunt capabili să construiască o relație și nu înțeleg de ce ar avea nevoie de una, însă se simt incompleți dacă alături nu au pe cineva.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.