×
Semne care arată că ești o personalitate atât de puternică, încât îi sperii pe cei din jur

Semne care arată că ești o personalitate atât de puternică, încât îi sperii pe cei din jur

Termenul „alfa” există de la începuturile omenirii. Potrivit teoriei lui Darwin, alfa sunt persoanele puternice capabile să supraviețuiască. Așa că dacă simți că ești alfa, nu trebuie să îți ceri scuze. Fii mândră că poți să faci față tuturor situațiilor din această lume teribilă.

Însă în același timp te poți simți singură. Pentru că ești parte a unui grup mic, pentru că ceilalți te pot percepe ca un pericol. Iar acest fapt îți poate afecta viața personală. Cu toate acestea, să renunți la caracterul tău puternic nu trebuie. Da, poți să-i compătimești pe ceilalți, însă asta nu exclude puterea. Poți fi puternică și miloasă.

Crezi că ești o personalitate alfa? Iată cele 8 semne care arată că ești așa o persoană și că îi sperii pe cei mai slabi:

Nu te deschizi fiecărei persoane care apare în viața ta.

Rămâi întotdeauna în gardă. Știi că pentru început trebuie să cunoști acea persoană, să afli ce gândește înainte de a fi deschisă cu ea. Nu vrei să adaugi în viața ta oameni toxici pentru a nu crea relații toxice.

Nu ai nevoie de atenție.

Știi că trebuie să trăiești în conformitate cu propriile așteptări. Și chiar dacă vrei să obții ceva măreț, nu ai nevoie pentru ca alții să evalueze acest lucru.

Nu ai nevoie de binecuvântarea celorlalți. 

Nu trăiești după cum vor alții, nu trăiești pentru cineva. Uneori, oamenii se pot supăra pentru cât de independentă ești. Însă așa ai fost construită. Nu vei accepta un compromis.

Detești ignoranța, lenea și fanatismul. 

Detești când oamenii sunt pur și simplu ignoranți și leneși. Cred că în lumea contemporană, ignoranța este alegerea unei persoane. Și nu vrei să ai de-a face cu cei care crează impresia că știu tot despre ce vorbesc, însă în realitate habar nu au pe ce lume se află.

Detești discuțiile în zadar.

Apreciezi discuțiile profunde și sincere. Nu poți să faci față discuțiilor în zadar. Nu îți plac discuțiile superficiale.

Asculți ce vorbesc ceilalți.

Trebuie să fii o persoană extrem de puternică pentru a avea capacitatea de a asculta pentru că majoritatea oamenilor, care sunt slabi și nu au încredere în forțele proprii, simt necesitatea de a te apăra pe sine și opiniile lor. Însă tu nu ești așa o persoană. Tu înțelegi că trebuie să asculți și părerile altora și chiar argumentele împotriva ideilor tale.

Nu crezi în justificări și scuze.

Ai standarde înalte și crezi că fiecare problemă are soluția sa. Nu crezi în justificările și scuzele altora pentru că crezi că dacă este dorință, întotdeauna va fi găsită soluția. Detești când oamenii se dau bătuți la prima problemă simplă.

Nu permiți fricilor să te oprească.

Ești o personalitate puternică nu pentru că nu ai frici, ci pentru că nu le permiți acestora să te oprească. Ești plină și curaj și știi să mergi înainte.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.