×
Simbolistica din spatele a 4 cadouri pe care cu siguranță le-ai primit

Simbolistica din spatele a 4 cadouri pe care cu siguranță le-ai primit

Aniversare, sărbători sau fără niciun motiv special, cu toții am primit numeroase cadouri. Unele au fost adevărate surprize, în timp ce altele… nu tocmai.

Tuturor ne place să oferim cadouri și să îi vedem pe cei dragi fericiți. Dar trebuie să recunoaștem că ne place la fel de mult, dacă nu chiar mai mult, să primim cadouri. A primi un cadou înseamnă că ești important pentru cineva și că persona respectivă s-a gândit la tine și a dorit să îți facă o bucurie.

Am fost puși în situația de a nu ști exact ce să oferim cuiva și cu siguranță am sfârșit prin a oferi ceva generic, care ar fi de folos oricui.

Iată simbolistica a cinci cadouri pe care le-ai primit cu siguranță cel puțin o dată în viață și care au devenit parte a tradițiilor românești.

Cadoul făcut manual

Indiferent că este un mic obiect ornamental sau un fular sau o pereche de mănuși tricotată manual, cu toții știm că aceste cadouri sunt speciale.

Poate că nu sunt la fel de scumpe, sau poate chiar utile ca alte cadouri, cadourile făcute manual rămân speciale. Le apreciem atât de mult întrucât știm că persoana care ni l-a dăruit s-a ocupat special pentru a-l crea și și-a rupt din timp personal pentru a ne putea oferi un cadou memorabil.

Cadoul personalizat

Fie că vorbim de un simplu tricou personalizat sau de un ceas personalizat și aceste cadouri sunt speciale.

De regulă nu personalizăm obiecte sau cadouri decât pentru persoane pe care le cunoaștem destul de bine și de care suntem suficient de apropiați astfel încât dacă primesc un cadou cu o inscripție amuzantă, știm că vor gusta gluma.

Așadar un cadou personalizat, indică faptul că persoana care ți l-a oferit te cunoaște și se simte apropiată de tine.

Produsele de igienă personală

Geluri de dus sau cremă de corp. Cu toții am primit acest cadou cel puțin o dată.

Aceste sunt „cadourile universale” cu care nimeni nu prea poate da greș. Sunt produse de igienă personală, pe care le folosim și de care avem nevoie. Cu siguranță un gel de duș în plus nu va strica nimănui.

Acest cadou spune „nu am știu ce altceva să îți ofer și m-aș fi simțit prost să vin cu mâna goală”. Tocmai de aceea îl numim cadou universal.

Cadoul moștenire

Acest cadou este cu adevărat special. Este acel tip de cadou pe care îl primim o dată în viață. Este un obiect cu valoare sentimentală foarte mare, care fie a trecut din generație în generație, fie a aparținut unei persoane dragi ție care dorește să ți-l dăruiască.

Poate fi un ceas, sau, cel mai adesea, este vorba de bijuterii. Indiferent de obiect, el are o importanță sentimentală foarte mare pentru persoana care ți-l dăruiește. Așadar trebuie apreciat și păstrat cu mare grijă.

Cadoul moștenire este cel care ne emoționează cel mai mult și ne apropie de persoana care ni l-a oferit. Nu în ultimul rând, simțim nevoia să ducem tradiția mai departe și să-ș oferim la rândul nostru altcuiva la momentul potrivit.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.