×
„Soțul tău te face fericită?” – o poveste pe care toată lumea ar trebui să o citească

„Soțul tău te face fericită?” – o poveste pe care toată lumea ar trebui să o citească

Niciodată să nu transferi responsabilitatea pentru fericirea ta altcuiva…

Fii fericit indiferent de așteptări și de ceea ce spun și fac oamenii din jurul tău. Niciodată să nu transferi responsabilitatea pentru fericirea ta altcuiva… De fapt, acest lucru este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați…

Într-o zi, o femeie a fost întrebată:

„Soțul tău te face fericită?”

În acel moment, soțul s-a îndreptat, dând dovadă de încredere deplină. Știa că soția lui va spune da pentru că nu s-a plâns niciodată de nimic.

Cu toate acestea, soția a răspuns la întrebare cu un „Nu” puternic:

„Nu, soțul meu nu mă face fericită.”

Soțul era nedumerit, dar soția lui a continuat:

„Soțul meu nu m-a făcut niciodată și nu mă face fericită. Sunt fericită. Indiferent dacă sunt fericită sau nu, nu depinde de el; eu sunt singura persoană de care depinde fericirea mea.

Am decis să fiu fericită în fiecare situație și în fiecare moment al vieții mele, pentru că dacă fericirea mea ar depinde de o altă persoană, lucruri sau circumstanțe de pe Pământ, aș avea probleme serioase.

Totul în această viață se schimbă în mod constant: persoana, bogăția, corpul meu, clima, bucuriile, prietenii, sănătatea mea fizică și psihică. Aș putea scrie o listă nesfârșită.

Trebuie să fiu fericită orice s-ar întâmpla. Am multe sau puține, sunt fericită! Ies în public sau stau singură acasă? Sunt fericită! Sunt bogată sau săracă, sunt fericită!

Sunt căsătorită, dar eram deja fericită chiar și când eram singură.

Sunt fericită pentru mine.

Există oameni care spun: „Astăzi nu pot fi fericit pentru că sunt bolnav, pentru că nu am bani, pentru că este foarte cald, pentru că este foarte frig, pentru că cineva m-a insultat, pentru că cineva a încetat să mă iubească pentru că eu nu știu să mă iubesc pe mine, pentru că copiii mei nu mă fac fericit, pentru că prietenii mei nu mă fac fericit, pentru că munca mea este mediocră și așa mai departe. ”

Îmi iubesc viața nu pentru că viața mea este mai simplă decât altele, ci pentru că am decis să fiu fericită ca persoană. Eu sunt responsabilă pentru fericirea mea.

Când iau acest angajament de la soțul meu sau de la altcineva, îi eliberez de povara de a mă purta pe umerii lor. Aceasta face viața fiecăruia mult mai ușoară.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.