×
Strigătul de disperare al unui bărbat

Strigătul de disperare al unui bărbat

În plină zi de muncă, soția mi-a scris următorul mesaj: „Vreau să vorbesc cu tine”. Și atât. Liniște. Am început să transpir.

Apoi mi-am strâns toate forțele și am sunat-o. Nu răspundea. Se pare că acum chiar s-a terminat. Timp de două ore am îmbătrânit, am albit la păr și se pare că și am chelit.

Pentru că într-o asemenea frază se pot ascunde foarte multe sensuri. EXTREM DE MULTE! Poate fi ceva nevinovat. De genul: cum să deschid rezervorul mașinii.

Sau „arăt bine în această lenjerie?” Însă niciodată nu vin gânduri bune. Imaginația ne desenează cele mai îngrozitoare tablouri ale unui conflict în familie. „De ce câștigi atât de puțin?”, „Sper că ești gata să fii tată?” și, cel mai îngrozitor „Cine e Raluca?”.

Da, într-un final totul s-a lămurit.

 

Era altă întrebare extrem de simplă. Atât de simplă încât nici nu-mi mai amintesc care era. Însă trebuia ca această întrebare să fie adresată simplu, fără acest preludiu. Asta mi-ar fi economisit o groază de eforturi sufletești.

Suntem fricoși atunci când este vorba de o relație. Nu există nimic mai îngrozitor decât fraza „trebuie să vorbim!”. Probabil mai groaznic poate fi doar: „Trebuie să discutăm despre relația noastră!”.

Se vede cu ochiul liber că această discuție nu va aduce nimic bun. Vor fi pretenții. Multe.

Când e vorba de discuții legate de casă e mai ușor: ai bătut un cui, ai schimbat un robinet – și gata, problema s-a rezolvat. Alte subiecte sunt extrem de neplăcute. Pentru că totul este neclar. Nu știi ce anume trebuie să faci. Creierul unui bărbat are nevoie de explicații clare.

Acum e rău – trebuie să faci asta – a devenit mai bine – ciclul s-a încheiat, ne odihnim. Din acest motiv, dacă vrei să complici la maxim viața unui bărbat, fetelor – lăsați-i să ghicească ce vreți voi. Lăsați-i să-și bată capul.

Și este de dorit ca nici tu să nu știi care este răspunsul. Atunci orice răspuns va da bărbatul – va fi unul greșit. Și atunci nu vei avea motive să nu ai pretenții de genul: „nu ții la mine”, „nu mă simți” sau de genul „am impresia că nu te cunosc deloc”.

Și cum să mai trăiești și să muncești după asta? Cu intuiția? Sau să pui în aplicare veșnica formulă de succes: „voi cumpăra, te iubesc, vom merge”, având asul din mânecă „ai slăbit cumva?” pentru cele mai grave situații.

Vor funcționa toate astea într-o situație anumită cu femeia ta? De unde să știu eu?… Și ca să complicăm și mai mult situația: dragii mei, nu orice pretenție a unei femei are nevoie de acțiuni – răspuns. Nici măcar lacrimile. O! Lacrimile! Aceste arme puternice în toate timpurile între toate luptele dintre sexe.

Instinctiv, femeile cunosc că nu putem suporta lacrimile lor și că vom face orice pentru a opri acest potop, acești umeri care tremură…

Să presupunem că ai convins o femeie să discute cu tine. Draga mea, spune ce îți dorești. Iar ea te privește și își învârte părul pe deget.

«Nu am nevoie de flori de 8 Martie». «Poți să nu-mi cumperi această rochie». «Cu plăcere voi petrece weekendul cu părinții tăi».

DOAMNE FEREȘTE SĂ CREZI ACESTE CUVINTE! De flori este nevoie întotdeauna! Și rochia să o cumperi, chiar două! Iar cu soacra ar putea să nu se vadă chiar și un secol! Două femei puternice niciodată nu vor putea împărți un bărbat puternic, chiar dacă el este fiul uneia dintre ele. Și știi ceva? Acest lucru este minunat!

Erau timpul, când în vreme de război, grupuri de soldați erau izolați. Și cum s-a constatat mai târziu, au degradat. Au încetat să mai aibă grijă de ei – să nu se mai bărbierească, să nu se mai spele pe ei, să nu mai îngrijească armele…

Acest lucru este susținut de psihologi. Ei spun că soldații au ajuns în asemenea stare nu pentru că au pierde speranța pentru victorie, ci pentru că alături nu aveau o femeie. Noi avem nevoia absolută ca alături să avem o femeie. Să ne spună măcar o singură frază: ea are nevoie de tot ceea ce facem. Pentru că noi, bărbații, avem nevoie de această confirmare.

Și pentru această confirmare suntem gata să facem orice. Este o vorbă: în spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie care-i spune că el de fapt nu este deloc puternic și că de fapt este un imbecil (internetul ne oferă variante diferite).

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.