×
Studiu: Ce ne influențează atunci când ne alegem partenerul

Studiu: Ce ne influențează atunci când ne alegem partenerul

Un nou studiu a arătat ce ne influențează atunci când ne alegem un partener, iar după vei citi această știre, te vei uita la partenerul tău și îți vei da seama deja că este adevărat!

Totuși, complexul Oedipus există în subconștientul nostru, deoarece oamenii de știință au demonstrat că avem tendința de a alege parteneri care seamănă cu părinții noștri.

Freud ar fi flatat de rezultatele studiilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow, care au arătat că bărbații heterosexuali și femeile homosexuale aleg femei cu aceeași culoare a ochilor ca și a mamele lor.

În mod similar, femeile heterosexuale și bărbații homosexuali caută bărbați care au culoarea ochilor ca și a tatăl lor.

Acest studiu confirmă o teorie cunoscută sub numele de imprimare sexuală, atunci când animalele își aleg partenerul pe baza caracteristicilor pe care le aveau părinții lor.

Acest lucru poate fi atribuit complexului deja menționat Oedip, despre care în 1910 a vorbit Sigmund Freud. Este o teorie psihanalitică care spune că o persoană este atrasă inconștient de un părinte de sex opus. Caracterul tragediei grecești antice Sophocles, Oedip, s-a căsătorit cu mama sa, fără să știe cine este ea.

Studiul nu spune că suntem înclinați să incestăm, pur și simplu căutăm în mod inconștient potențiali parteneri care seamănă cu părinții noștri.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.