×
Te iubești pe tine însuți?

Te iubești pe tine însuți?

Testul psihologului Valentina Moskalenko.

Valentina Dmitrievna este psihoterapeut, psihiatru-narcolog, genetician clinic și psihoterapeut de familie, doctor în științe medicale, profesor universitar. Cercetător principal al CNP narcologiei MS a Federației Ruse. A studiat programele de familie și psihoterapia atât în Rusia, cât și în SUA (Heselden, Betty Ford Center).

Autorul cărții „Dependența: boala familiei”, „Când există prea multă dragoste”. „Prevenirea dependenței de dragoste „,” Dacă tatăl bea „. Autorul a peste 90 de publicații științifice și 150 publicații populare pe teme de sănătate mintală și dependențe.

Răspundeți ” da „sau” nu ” la următoarele întrebări.

1. Te accepți așa cum ești?

2. Crezi că ești urmărită de eșecuri?

3. Îți corelezi acțiunile cu opiniile altora?

4. Ai obiceiul de ați aminti de conversațiile și situațiile anterioare pentru a înțelege ce au făcut alți oameni în astfel de cazuri?

5. Te simți jenată când ești lăudată în prezența ta?

6. Poți fi singură pentru o lungă perioadă de timp?

7. Simți o relație clară între situația financiară și confortul spiritual?

8. Te temi adesea că se va întâmpla ceva rău?

9. Este greu să-ți arăți sentimentele față de ceilalți?

10. Poți să-ți contrazici în liniște opinia în fața majorității din familie, în echipă?

 

Pentru fiecare răspuns ” nu „la întrebările 2 – 9 obține 5 puncte, iar pentru răspunsul” DA ” – 0 puncte.

Pentru răspunsurile ” da „la întrebările 1 și 10 – 5 puncte, pentru răspunsurile” nu ” – 0 puncte.

 

Rezultatul: 

35-50 de puncte: te iubești pe tine, deci iubești și pe alții. Datorită acestui fapt, obții stimulente pozitive din partea altora. Știi cum să apreciezi demnitatea altora, dar și a ta. Acest lucru îți oferă stabilitate internă și te protejează împotriva diferitelor extreme în relațiile cu oamenii.

15-30 puncte: acorzi o atenție deosebită slăbiciunilor tale, iar abilitățile tale nu sunt utilizate pe deplin. Ai unele momente de dispreț față de tine. Deci, este dificil să îți distragi atenția de la sine și, prin urmare, să oferi atenție și dragoste altora, să primești o afecțiune reciprocă.

0-10 puncte: cu siguranță nu te iubești. Aproape întotdeauna aștepți să ți se întâmple ceva rău și adesea aceste așteptări devin realitate. Există momente când te urăști și apoi faci fapte greșite, ei decizii greșite. O astfel de acțiune la nivel mondial poate fi altruistă, fără o măsură de a servi pe cei dragi. Nu fi surprinsă dacă într-o zi, în loc de recunoștință, vei fi respinsă sincer. Doare foarte tare. Dar nu este niciodată prea târziu să recunoști că este vorba despre tine. Este timpul să te eliberezi pe tine însuți și pe cei dragi de custodia excesivă și să te gândești la propriile interese. Dacă reușești, vei observa cu bucurie că îți este mai ușor să respiri.

Sursa

 

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.