×
Te place, dar nu vrea o relație: cum să procedezi

Te place, dar nu vrea o relație: cum să procedezi

Comunicați activ timp de trei săptămâni. Vă simțiți bine, confortabil și interesant împreună. Discutați și vă sunați în mod constant.  Începi deja să te îndrăgostești, până când deodată primești un mesaj: „Îmi place de tine, dar nu vreau o relație”.

Și suferi foarte mult. De ce aceste cuvinte sunt surprinzătoare și dezamăgitoare? La urma urmei, vă cunoașteți de foarte puțin timp și știi că nu trebuie să te aștepți la prea multe.

Înainte de a fi tristă și de a-ți pierde speranța, iată cum să te descurci cu cineva care te place, dar care nu vrea să fie cu tine.

1. Mai întâi, află motivul.

Dacă deja s-a comportat aproape ca prietenul tău și apoi a spus brusc că nu dorește o relație și dacă totuși vrei să continui ceva cu el, ar trebui să afli motivul. În principiu, nu vrea o relație încă? Sau nu vrea o relație cu tine? Poate că așteaptă o altă fată care să-i răspundă cu acordul? Poate ești doar distragerea lui? Sau doar lucrează asupra lui sau asupra carierei sale?  Sau așteaptă să schimbi mai întâi ceva la tine ce nu-i place? Sau poate, pur și simplu știe că vei mai fi în preajmă, chiar și fără o relație oficială?

2. Acceptă-i cuvintele ca adevăr.

Dacă nu poți afla motivul, acceptă cuvintele lui așa cum sunt. El spune că nu poate fi într-o relație, și s-ar putea să nu fie pregătit să-ți spună când va fi gată să creeze o relație serioasă. Deci, ar fi mai bine să mergi mai departe prin viață și să te bucuri de ea, cu sau fără el, fără așteptări. Nu te atașa de el. Sau poate și tu ai nevoie de o astfel de relație.

3. Fii pregătită să te desparți.

Dacă ești pregătită să-l aștepți, sperând să-l convingi, fii pregătită să-ți frângă inima. Dacă nu se poate decide acum, atunci o astfel de persoană își va arăta incertitudinea și mai târziu. În plus, îți va distruge stima de sine atunci când alergi după cineva care nu te vrea.

4. Atrage atenția la altcineva.

Atâta timp cât ești nebună după el, cineva e nebun după tine. Poate îl cunoști sau poate că nu l-ai cunoscut încă. Dar cu siguranță există, și cu siguranță se va potrivi cu tine. În loc să-ți concentrezi timpul și energia, dar și emoțiile, pentru cineva care nu poate decide cu privire la sentimentele sale, cineva care te face să aștepți, explorează alte opțiuni. Distrează-te, fii deschisă la noi cunoștințe.

5. Spune „mulțumesc” și pleacă.

Poate că el vrea doar o relație liberă fără obligații, iar tu vrei mai mult. Altfel n-ai fi avut probleme cu el. Așa că atunci când îți spune astfel de cuvinte, mulțumește-i pentru onestitate și pleacă. Dacă îți dorești o relație serioasă, atunci nu-ți va reuși, cel puțin nu de data asta.

În loc să iubești pe cineva care nu-ți răspunde cu aceleași sentimente, iubește-te pe tine însuți. Nu aștepta pe cineva care nu-ți poate răspunde la dragoste și atenția ta. Crede-mă, dacă el este destinul tău, se va ocupa de sentimentele sale și va reveni la tine curând. Iar tu bucură-te de viață.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.