×
Top 5 hobby-uri riscante care te vor scoate din zona de confort

Top 5 hobby-uri riscante care te vor scoate din zona de confort

Cu toții avem diferite pasiuni pe care le practicăm în timpul liber sau când vrem să ne relaxăm. Acestea sunt activități pe care nu le facem zi de zi, sau care sunt total opusul slujbei noastre. Fie că implică mișcare sau creativitate, pasiunile ne ajută să ne relaxăm și să învățăm lucruri noi în același timp, lucru pentru care le apreciem atât de mult.

Dacă ești iubitoare de adrenalină și cauți un hobby care să te scoată din zona de confort, avem câteva idei pentru tine!

  1. Parașutism

Parașutismul este cu siguranța acel tip de activitate pe care nu mulți au curaj să-l încerce. Sau ce care o fac, o fac o dată în viață.

Să plonjezi în aer de la câteva mii de metri altitudine, nu este un hobby pentru oricine.

Însă dacă îți place să ai adrenalina în sânge, cu siguranță merită să încerci. Totodată am putea spune că este destul de sigur, întrucât va fi constant un instructor cu tine; nu vei sări singură.

  1. TIR sportiv

Dacă îți place să vizionezi filme de acțiune, cu siguranță îți va face plăcere să practici tir sportiv.

A trage cu o armă este cu siguranță ieșit din comun. Cu atât mai mult, utilizarea unei arme implică o situație de criză. Utilizarea unui arme este periculoasă, mai ales când cade în mâna unei persoane care nu știe să o folosească.

  1. Curse cu mașini

Dacă ești pasionată de automobile, cu siguranță ți-ai dorit să trăiești experiența unei curse contra-cronometru într-o mașină puternică.

Trebuie să acorzi atenție foarte mare însă siguranței. Asigură-te că porți echipament de protecție corespunzător și că și mașina este și ea dotată cu echipamentele potrivite pentru curse. De exemplu, asigură-te că mașina are anvelope de calitate, precum anvelopele Michelin.

  1. Alpinism

Alpinismul sau „cățăratul” este un hobby destul de des întâlnit. Avem un relief diversificat care permite din plin practicarea acestei pasiuni.

Trebuie desigur, să ai un minim de cunoștințe în legătură cu: indicatoare, prim ajutor și tehnici de supraviețuire. Echipamentul de alpinism se dovedește adesea extrem de important în situații de urgență.

  1. Bungee Jumping

Bungee jumping implică sărirea în gol de pe la o altitudine considerabilă, având drept element de siguranță o coardă elastică foarte rezistentă.

Numai gândul de a sări în gol doar cu o coardă prinsă de picioare îți crește pulsul. Imaginează-ți cum este să fii acolo pe marginea platformei, gata să sari.

Asemeni parașutismului, bungee jumping-ul nu este practicat fără un instructor care sare cu tine și se asigură că ești în siguranță din toate punctele de vedere.

Cu siguranță aceste hobby-uri nu sunt pentru cei slabi de îngeri. Aceste hobby-uri îți cresc nivelul pulsului și al adrenalinei doar la simplul când că ai putea să le practici.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.