Ce trebuie să faci

Psihologii de la Universitatea din Arizona, prin metoda experimentului au demonstrat că este posibil să faci față emoțiilor negative cu ajutorul „scrisorii agresive”. Pentru a trece peste situațiile stresante este necesar să îți expui regulat gândurile pe hârtie. Cel mai bine este nu doar să scrii despre sentimentele tale, ci și să scrii o istorie despre relația ta cu fostul partener.

Cum să scrii mai bine istoria

Cel mai bine este să scrii mereu în aceeași atmosferă pentru a face din asta un obicei. Rezervă 10-20 de minute înaintea somnului sau imediat când te-ai trezit.

Ține minte că în această metodă nu sunt atât de importante capacitățile artistice, cât starea ta emoțională. Scrie tot ce îți vine în cap și nu te gândi la formulări exacte. Dacă te simți incomod, atunci nu mai citi aceste scrisori după ce le-ai scris și chiar poți să le arunci imediat ce ai terminat să le scrii.

Cum funcționează

Când scrii despre relația ce s-a sfârșit, nu doar că retrăiești acele momente și reanalizezi legătura emoțională care s-a rupt, ci și dai o structură relației tale. În acest fel începi să înțelegi mai bine stările emoționale prin care treci.

Cu atât mai mult, cu cât scrierea emoțiilor pe hârtie te ajută să scapi de gândurile obsesive. Nu doar îți exprimi emoțiile, ci și mergi mai departe și îți înveți lecțiile din relația sfârșită.

Sursa