× Prima pagină Relații Horoscop Dezvoltare Personală
Unele dintre noi devin bărbaţii cu care voiau să se căsătorească

Unele dintre noi devin bărbaţii cu care voiau să se căsătorească

Sunt foarte cunoscute cuvintele Gloriei Steinem — ‘We are becoming the men we wanted to marry” (nr. – „Unele dintre noi devin bărbaţii cu care voiau să se căsătorească”). Aceste cuvinte descriu exact starea trăită de unele femei, din aceste motive trebuie să înțelegem de ce se întâmplă asta.

Din adolescență, fiecare fată visează la o iubire mare și adevărată. Iată, va apărea, așa frumos, blând și puternic… și mă va iubi! În așteptarea prințului ideal nici nu am observat cum i-am îndrăgit pe cei nu prea frumoși, nu prea blânzi și nu prea puternici, în schimb i-am iubit sincer, cu totul sufletul, adevărat. I-am iubit așa cum ne-am dorit ca să fim noi iubite.

Am așteptat ca ei să ne protejeze, să ne soluționeze problemele, să ne salveze de violența și nedreptatea din această lume… Însă am înțeles că, de fapt, ei au mai mare nevoie de noi și de protecția noastră. Și nici nu am observat cum le-am acordat toată atenția noastră, nu am dorim nopțile ca să reușim totul. Îi salvăm în fiecare zi de la foame, dintr-un apartament care ar putea fi împânzit de murdărie, de la febră, de la tristețe și singurătate… îi salvăm așa cum ne-am fi dorit să fim salvate noi.

Am sperat că ei vor câștiga atât de mult încât să ne înconjoare cu lucruri frumoase și să ne alinte cu daruri plăcute. Însă nu am observat cum am ajuns la al doilea job, cum am început să ne gândim la probleme, cum am început să ne bazăm doar pe noi. Și acum singure ne câștigăm banii și cumpărăm cadouri pentru cei dragi. Am devenit independente și puternice, așa cum ne-am dorit ca ei să fie.

Am visat să fim slabe, protejate și uneori capricioase pentru ca bărbații noștri să fie mereu alături și să ne susțină chiar și atunci când am găsit un păianjen în baie. Și nici nu am realizat cum am devenit, din niște fete firave, niște femei puternice. Acum suntem capabilă să ne protejăm singure fără să ne mai fie frică de păianjeni. Am devenit hotărâte și neînfricate, așa cum ne-am fi dorit ca ei să fie.

Probabil pentru multe femei acesta nu este un adevăr, însă în anumite situații, toate am trăit asemenea momente. Și oare bărbații mai au dreptul să se plângă că femeile nu mai au acea trăsătură importantă precum feminitatea?

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.