×
Unele momente incomode, dar adevărate despre singurătate

Unele momente incomode, dar adevărate despre singurătate

1. De ce ești singură?

Cea mai groaznică întrebare. De la membrii familiei și până la străini, oamenii întreabă mereu: „de ce ești singură?» O astfel de întrebare nevinovată se transformă într-un interogatoriu. Încerci să-ți justifici statutul de singuratică, iar persoana care a pus întrebarea încearcă să înțeleagă ce e în neregulă cu tine. La urma urmei, ai o muncă bună, ești atractivă, probabil ai un caracter bun. Dar pentru majoritatea celor singuri, adevărul inconfortabil este că majoritatea dintre noi sunt singuri fără motiv.

2. Cunoștințe

Să faci cunoștință cu cineva în zilele noastre este un adevărat coșmar, în special pentru cei sub 30 de ani și mai mult. Există o mulțime de aplicații pentru a face cunoștință cu cineva, ceea ce presupune facilitarea căutării, dar găsirea unei persoane cu aceleași intenții serioase ca ale tale este dificil. Cum să înțelegi dacă o persoană spune adevărul sau nu? Începi să-i descifrezi mesajele, să-i studiezi profilul, să pari indiferentă, să nu-l sperii cu sentimentele tale. În cele din urmă, se primește un fel de joc, și nu o relație reală.

3. Obiceiul de a fi singur.

Când ești singură o perioadă semnificativă de timp, începi să te obișnuiești cu asta. Calendarul tău e plin de planuri pentru ceea ce-ți place să faci. Îți petreci duminica în pijama privind seriale. Te simți confortabil să mănânci singură. Chiar dacă întâlnești pe cineva care îți place, ignori aceste sentimente, pentru că nu te simți confortabil să te gândești că va trebui să-ți schimbi viața pentru cineva.

4. Alte perechi.

Îți iubești prietenii care și-au format deja o familie. Ești foarte fericită pentru ei. Știi că vor tot ce este mai bun pentru tine. Dar nu-ți place când ei cred că te simți inconfortabil cu ei, ca și cum ai crede că ești dezorientată. Dar noi, cei singuri, ne simțim mai părăsiți atunci când nu suntem chemați la astfel de întâlniri chiar dacă nu avem pereche.

5. Dependența de muncă.

Poate pentru a te distrage de la singurătatea ta, te ocupi de muncă. Te dedici în totalitate carierei. Încerci să-ți faci viața ocupată, iar programul tău să fie mereu plin. Ești independentă. Permițându-ți munca să-ți blocheze viața personală, nu lași timp pentru viața ta personală. Munca uneori servește ca o distragere a atenției de la adevărul inconfortabil că a fi singură este uneori trist.

6. Lipsa de dragoste – este ceva dificil.

Există momente când a fi singură pare a fi o muncă grea. La urma urmei, atunci când ești bolnavă, trebuie singură să ai grijă de tine. Când ai o zi proastă, nu ai pe nimeni să te plângi, nu ai pe nimeni care să te susțină. Desigur, poți apela familia sau prietenii, dar nu este la fel. Este greu fără o persoană iubită.

Statutul singuratică reprezintă independența, posibilitatea de a fi liberă, puternică și neînfricată. Dar nu te simți întotdeauna așa. Uneori îți dorești o companie, sprijin. Adevărul incomod este că, chiar dacă îți place să fii singură, uneori chiar îți dorești dragoste.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.