×
Uneori, foștii se întorc să se asigure că nu ai devenit mai deșteaptă.

Uneori, foștii se întorc să se asigure că nu ai devenit mai deșteaptă.

Reține: niciodată nu te întoarce înapoi la cineva care ți-a cauzat atât de multă durere doar pentru că te simți singură.

Întotdeauna doare: când ne părăsesc… Supărare, lacrimi, dezamăgire – aceste sentimente transformă prima perioadă după despărțire într-un tunel negru, unde nici măcar o rază de soare nu străbate. Și iată că va trece o perioadă de timp. Te întorci la viață, te bucuri din nou și crezi. Și apoi la orizont apare brusc el – fostul tău. Cu un zâmbet orbitor de neclintit și ochi triști. Vrea să se întoarcă la tine. Îți cere să uiți totul, să-i dai o a doua șansă și s-o iei de la capăt.

De ce s-a întors? Există doar două opțiuni: fie s-a plictisit cu adevărat și și-a dat seama de greșeala sa, fie pur și simplu nu a găsit încă pe cineva care să te înlocuiască și a decis să se folosească de „aerodromul deja cunoscut” până găsește ceva mai bun. Al doilea scenariu este cinic și rău, dar, din păcate, se întâmplă foarte des.

Deci, ce faci? Cum să procedezi în această situație? Înnebunești, nu știi ce decizie va fi corectă … ți-e frică să intri din nou în același râu în care ai fost rănită, dar undeva în adâncul inimii tale există o slabă speranță: „Și dacă?”

Sentimente cunoscute, nu-i așa? Dacă aceste gânduri te sfâșie literalmente, oprește-te pentru o clipă. Spune-ți, „Stop!” Amintește-ți, ai fost părăsită. Amintește-ți că despărțirea a avut deja loc. Și au fost motive foarte serioase pentru asta.

Ai fost trădată

Ai fost sinceră și ai avut încredere din toată inima. Erai sigură că dragostea ta este magică și unică. Și cel mai important, erai încrezută că partenerul tău simte la fel.

Cum îți sărea inima din piept de fiecare dată când îți spunea, îmbrățișându-te, acele cuvinte dulci: „întotdeauna”, „pentru totdeauna”, ” iubita mea”…

Și cum s-a terminat? Ai fost aruncată ca o jucărie plictisitoare. A plecat fără să se uite înapoi. Într-o clipă, toate speranțele și visele tale au fost călcate în picioare.

Deci, dacă te gândești brusc să te arunci din nou în brațele fostului tău, oprește-te pentru o clipă și întreabă-te dacă chiar dorești să revii la persoana care te-a trădat și ți-a provocat atât de multă durere? Sau crezi că și-a amintit de tine în tot acest timp, suferind teribil, nu a dormit nopțile, nu a mâncat?

Tu știi răspunsul. Nu te lăsa păcălită. Răspunde-ți sincer la propria întrebare.

Relația voastră a fost atât de scurtă dintr-un motiv oarecare- nu uita de asta

Despărțirea nu e niciodată ușoară. Dar de cele mai multe ori aceasta este singurul lucru pe care îl putem face pentru a ne salva de durerea și dezamăgirile viitorului.

Prin urmare, când vine fostul tău și îți cere iertare și o a doua șansă cu o voce angelică, amintește-ți motivul pentru care v-ați despărțit. Pentru că în astfel de momente încep „jocurile minții”: îți amintește acele vremuri minunate în care era atât de bine împreună, câteva momente amuzante, cuvinte dragi inimii tale. Dar toate lucrurile rele și amare – cumva trec pe al doilea plan. Prin urmare, argumentează în mod clar pentru tine: de ce relația a durat atât de puțin, și ce a cauzat despărțirea.

Amintește-ți, „Când iubești cu adevărat, nu pleci.” Partenerul poate fi jignit, poate dispărea pentru o zi sau două, dar niciodată nu pleacă pentru totdeauna. Nu te lăsa păcălită: oamenii nu-i lasă niciodată pe cei lângă care se simt fericiți.

Prin urmare, pornește gândirea critică și nu ceda iluziilor și mirajelor goale: „Ai fost părăsită pentru că nu ați fost fericiți în această relație. Ai fost părăsită pentru că această relație era plină de mânie și resentimente „.

Probabil vei fi părăsită din nou.

Când întâlnești pe cineva, vă iubiți reciproc, apoi faceți planuri comune, planificați unele lucruri specifice – este absolut normal. Și când o persoană atât de dragă și apropiată anunță brusc că pleacă, întreaga ta lume se destramă. Pământul fuge de sub picioarele tale. Nu știi unde să te duci, ce să faci…

Nu ai uitat ce a fost, nu-i așa? Durerea s-a atenuat de-a lungul timpului, dar nu o vei uita niciodată, crede-mă.

Prin urmare, atunci când această persoană se întoarce la tine, cerșind iertare și compasiune, amintește-ți că el poate provoca din nou exact aceeași durere. Ești gata să treci din nou prin asta?

Nu-i oferi o a doua șansă fostului doar pentru că te simți singură.

După despărțire, vei fi singură o vreme. Seri triste la televizor, un pat gol, o cameră în care totul îți amintește că până de curând erai îmbrățișată, ți-a șoptit cuvinte tandre … Toate acestea vor continua pentru o vreme. Dar nu întotdeauna! Și cu siguranță nu este un motiv pentru a te întoarce la ex-prietenul tău toxic.

Nu deschide ușa vieții către el doar pentru că te apasă singurătatea, nu ai pe nimeni, iar el – la urma urmei, încă este atât de drag și familiar.

Reține, nu te întoarce la cineva care ți-a cauzat durere atât de mult doar pentru că te simți singură.

Și în cele din urmă: nu crede atunci când îți spune că s-a schimbat

Fostul care te-a abandonat nu se va schimba niciodată. El a arătat deja ce ascunde sub masca unui zâmbet drăguț și cuvinte despre dragoste. Crede-te doar pe tine. Crede doar ceea ce ai văzut și prin ce ai trecut.

Pentru că astfel de oameni se vor întoarce fără nici cea mai mică remușcare, când va fi profitabil pentru ei să vadă din nou cât de naivă și proastă ești.

Fostul tău se așteaptă să crezi că s-a schimbat și să te conducă din nou la jocurile și promisiunile sale false. Nu lăsa să se întâmple aceasta din nou!

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.