×
Uneori, pierderea dragostei este o binecuvântare…

Uneori, pierderea dragostei este o binecuvântare…

Uneori pierderea iubirii este o lecție. Înțelegem cine suntem și de la cine ne-am îndepărtat. Înțelegem cât de departe  suntem de adevărul pe care ne construiam viața sau de cei oameni pe care i-am respins. Înțelegem că, rămânând aproape de o anumită persoană, pierdem din vedere scopul nostru și ne schimbăm planurile. Înțelegem că, deși am iubit pe cineva cu întreaga noastră ființă, dragostea noastră ne-a rănit și nu ne-a ajutat. Indiferent cât de multă energie, efort și timp am investit în relații, uneori ieșirea din ele este pur și simplu necesară.

Uneori pierderea iubirii este vindecare. După fiecare despărțire, noi toți analizăm și ne vindecăm. La început ne găsim confuzi, nesiguri de noi înșine și istoviţi. Inimile noastre se destramă. Nu înțelegem cine suntem fără un partener aproape. Dar, mai târziu, descoperim că viața noastră se schimbă spre bine. Înțelegem că ceea ce nu ne omoră, ne face mai puternici. Și, zi de zi, învățăm să lipim bucăți de inimă zdrobită.

Uneori pierderea iubirii este o învățătură. După despărțire, ne retragem de la cine eram – individual și cu un fost partener – și aflam cine putem deveni fără el. Noi găsim putere în luarea propriilor noastre decizii. Dansăm într-un nou ritm, într-o nouă melodie. Lăsăm trecutul să ne înmoaie. Învățăm că dragostea nu depinde de o anumită persoană, acest sentiment trăiește în noi, în cuvintele și acțiunile noastre.

Uneori pierderea dragostei este o reamintire. Despre cine suntem. Despre valoarea noastră. Despre impermanența lumii și cum să continuăm să avansăm, în ciuda experienței trecute. Despre faptul că trebuie să ne schimbăm pentru a fi alături de alți oameni, să începem din nou, să găsim ceva mai frumos decât ceea ce aveam.

Uneori pierderea dragostei este o binecuvântare deoarece, în ciuda durerii din piept, în ciuda faptului că vechea viață s-a prăbușit, în ciuda faptului că din tot ceea ce credeam noi s-a ales praful, am aflat că există un număr imens de posibilități și mulţi potenţiali parteneri care ne vor aprecia şi nu vor pleca.

Uneori iubirea pierdută ne distruge, dar nu pentru multă vreme.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.