×
Viața e prea scurtă pentru a ascunde ceea ce simți

Viața e prea scurtă pentru a ascunde ceea ce simți

Care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă vii la el și îi spui ce simți? Dacă în cele din urmă vei trimite acel mesaj pe care îl ștergi constant? Dacă îți permiți să îți arăți sentimentele și nu continui să le ții ascunse?

b, poate vei ști că el nu simte la fel și, în sfârșit, vei putea să mergi mai departe. Vei înceta să te mai gândești „dar dacă…”.

Sau poate nu te va refuza. Poate încerci să construiești o relație cu cineva pe care l-ai dorit de săptămâni, luni, ani. Poate vei găsi fericirea pe care ai căutat-o.

Viața este prea scurtă pentru a pretinde că oamenii, pe care nu îi poți scoate din cap, nu înseamnă nimic pentru tine.  Viața este prea scurtă pentru a-ți spune că poate într-o zi te vei apropia de el, într-o zi îi vei spune totul, într-o zi, într-o zi, într-o zi…

Știi deja că este periculos să amâni când este vorba de carieră, treburile prin casă și studii. Dar este la fel de periculos să amâni când este vorba de iubire.

Încetează să te mai oprești. Mori înăuntru pentru că vrei să spui atât de multe, dar ți-e teamă. Te îngrijorezi că pari prea emoțională, mărturisindu-ți sentimentele.

Dacă îl suni și îl inviți la o întâlnire, poate te vei rușina. Poate vei plânge câteva săptămâni. Poate că te vei supăra de tine pentru că ai luat o idee atât de stupidă.

Dar oare asta nu este mai bine decât să îți risipești viața, gânditu-te ce s-ar fi întâmplat dacă ai fi procedat altfel?  Nu ar fi mai bine să îți pară rău pentru curaj decât pentru că acum stai și privești cum iubirea ta trece pe alături?

Viața este prea scurtă pentru a aștepta până mâine. Fă ce vrei tu azi. Spune ce vreți azi. Spune-i ce înseamnă pentru tine, chiar acum, fără ezitare.

Pentru că mâine el ar putea fi cu alta. Se poate muta în alt cartier/oraș/țară. S-ar putea să moară deja. Sau tu poți muri.

Nu poți aștepta ca mâine să îți aducă fericirea. Creează această fericire astăzi. Găsește-l. Luptă pentru el.

Pentru că viața este prea scurtă pentru a pretinde că nu înseamnă nimic pentru tine.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.