×
Viața în singurătate ucide bărbații

Viața în singurătate ucide bărbații

Un bărbat normal ar trebui să trăiască mult. Până la strănepoți. Iar fără o familie, se destramă, părți cad din el, ca dintr-o mașină veche…

Probabil că bărbații vor fi revoltați. Vor spune precum că viața de familie ucide, nu viața de burlac. Dar să privim viața bărbaților singuri din altă parte…

Îl cunoșteam pe Herman în tinerețe. Pe lângă numele său rar, a avut o mulțime de avantaje. Herman avea 37 de ani la acea vreme, cea mai bună vârstă pentru un bărbat. Frumos, sexy, sportiv. Când apărea, fetele zâmbeau prostește, își pierdeau complet controlul asupra lor.

Eram prieteni, eram chiar flatat de o astfel de cunoștință. Într-o zi, Herman m-a chemat la băutură, la un restaurant bun, avea mereu bani. O chelneriță tânără și drăguță a strigat: „Gerochka! Nu ai mai fost de mult, mi-a fost dor de tine! Încă nu ești căsătorit? ”

Herman chicoti: – Nici nu te aștepta!

În acel moment eram pe cale să mă căsătoresc. L-am întrebat pe Herman de ce nu vrea.

„Pentru că libertatea este principalul lucru. Nu, am fost căsătorit cu mult timp în urmă. Din prostie. Dar am fugit după un an. Nu am regretat niciodată. Vrei whisky? ”

Am băut ceva. Apoi încă unul. Și cu cât beam mai mult, cu atât îmi plăcea mai mult teoria lui Herman. E mișto, este înțelept, are dreptate.

Și foarte târziu, de acasă, mi-am sunat prietena: „poate că … nu ne vom … și dacă regretăm mai târziu…”

„Ești complet beat! – râse fata. „Vorbim mâine.”

Curând a devenit soția mea.

Și l-am pierdut din vedere pe Herman. Timp de doisprezece ani, dacă nu chiar mai mult.

Într-o zi, cu fiica mea, care avea atunci cinci ani, am decis să mergem în parc, să hrănim veverițele. Era octombrie, era vânt, veverițele se ascundeau. „Bine”, îi spun fiicei mele. – Îmi pare rău, astăzi nu este cea mai bună zi. Dar avem totul înaintea noastră, nu? ”

Fiica mea a zâmbit și a dat din cap.

Și apoi am văzut un bătrân cu ochelari. El mergea încet spre noi pe cărare, punându-și mâinile la spate. Ei bine, un bătrân ca bătrânul. Doar dintr-o dată mi-am dat seama cine era.

– Hermann! Am exclamat.

El și-a ridicat privirea din frunziș.

„Da, Herman … și cine ești tu?.. Leonid, tu ești?”

Într-adevăr sa transformat într-un bătrân, chiar dacă avea doar cincizeci de ani. Nu mai rămăsese aproape nimic din acel Herman, cu excepția adidașilor la modă. Am început să pun întrebări.

Boli continue, hipertensiune, ceva cu articulațiile, vederea nu este bună deloc …

Herman nu s-a îmbătat, nu a trecut prin nicio dramă personală, nimic de genul ăsta. A devenit rapid senil. Și chiar și rânjetul său fermecător dispăruse acum.

„ – Știi, spuse el. – Am insomnii. Și noaptea pot fi extrem de trist. Pentru că nu e nimeni prin preajmă.”

Fiica mea mă trăgea să plec. Ceea ce m-am bucurat în secret. Nu l-am putut ajuta pe Herman iar să-i ascult plângerile – ei bine, cine este el pentru mine? Am destule griji.

Și acest Herman nefericit nu este o excepție.

Am mulți prieteni, burlaci convinși, de vârsta mea, plus sau minus. Adică, sunt de la patruzeci și cinci la șaizeci. E o vârstă puternică. Dar toți sunt ruine, merg doar la medici, în bucătăriile lor nu sunt sticle de coniac și martini, ci pachete cu medicamente. Și toți sunt oameni foarte plictisitori, deși au fost odată înțelepți și șmecheri. Și câțiva oameni nu mai sunt în viață. Au îmbătrânit și au murit. La 50 de ani.

Libertatea bărbaților e frumoasă. Dar te omoară. Imperceptibil. Iar familia este ceea ce ține un bărbat într-o formă bună, ceea ce îl stimulează, ceea ce îl face să se miște și să lucreze. Să trăiască.

Un bărbat este un set de sarcini de viață, dacă e să spunem pur și simplu. Și pe lângă muncă, spălarea carburatorului, construirea unei case de vară, există și această sarcină – să-și creeze o familie. Fără familie, e o neînțelegere biologică.

Da, soția hărțuiește, mormăie și cere bani. Da, copiii fac zgomot, nu învață bine și cer bani din nou. Uneori vrei să trimiți totul, înțeleg. Însuși am trăit singur doi ani după divorț, m-am bucurat de libertate, da. Și apoi m-am căsătorit din nou.

Un bărbat trebuie să trăiască pentru ceva, pentru cineva. Să câștige bani și să depună efort nu pentru o băutură de vineri seara (ceea ce este și important, desigur), ci pentru familie. Altfel de ce ar mai fi necesar aici, pe Pământ, cu un pahar de whisky în mână?

Un bărbat normal ar trebui să trăiască mult. Până la strănepoți. Iar fără o familie, se destramă, părți cad din el, ca dintr-o mașină veche…

O viață în singurătate este o sinucidere lentă. Este să te ridici într-o dimineață, să te uiți în oglindă și să înțelegi că ești un bătrân fără valoare. Vei muri aici, printre medicamente iar peste un an, nimeni nu-și va aminti.

 

Autor: Alexey Belyakov

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.