×
Vreau să zâmbesc, nu să mă supăr cu orice ocazie

Vreau să zâmbesc, nu să mă supăr cu orice ocazie

Nu există inamic mai rău decât propria noastră minte și cătușe mai distructive decât gândurile noastre.

Am decis să nu mai simt sentimente amare, pentru că o astfel de suferință este absolut lipsită de sens. Mi-am dat seama de greșeala de a crede că fericirea mea depinde de ceea ce fac sau nu fac alți oameni.

Potrivit unui studiu curios realizat de Universitatea din California, publicat în revista „Psychology Today”, fericirea noastră depinde în aproape 40% de dorința de a face un simplu pas spre schimbare.  Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se agață de aceleași situații și, în cele din urmă, sunt dezamăgiți de viață.

Nu există inamic mai rău decât propria noastră minte și cătușe mai distructive decât gândurile noastre.

Pentru ca toată lumea să devină puțin mai fericită, trebuie să faceți un lucru simplu – să vă controlați dialogul intern despre ceea ce ni se întâmplă.

Am decis să nu mai fiu nefericit, iar acum nu mai am nevoie de nimic altceva.

Ați putea fi surprins, dar mulți oameni își construiesc viața în funcție de satisfacerea necesităților lor, creând astfel o problemă după alta pentru ei înșiși: „Am nevoie ca partenerul meu să facă ceva sau să spună asta”, „Trebuie să primesc această slujbă”, „Am nevoie de acest telefon”, ” Trebuie să fiu mai fericit…. Dar, pe lângă formarea unui sentiment existențial de dezamăgire, astfel de gânduri sunt, de asemenea, sursa nesiguranței noastre în sine.

Când îmi forțez partenerul să facă ceea ce vreau, sunt încă nemulțumită și îi cer să facă altceva.

Ceea ce frustrează cel mai mult pe oameni este incapacitatea de a face viața celorlalți mizerabilă.

În loc să îți construiești viața în jurul necesităților și obiectivelor tale care să te ajute să te distrezi, este mai bine să începi cu ceva mai simplu, cum ar fi să înțelegi cine ești și ce ai. În același timp, încercă să nu confunzi dorințele cu necesitățile și, mai important, să înțelegi că majoritatea lucrurilor nu se vor schimba doar pentru că nu îți plac. Dacă colegul tău te enervează, fă un pas înapoi de la el și încearcă să scapi de negativitatea cu care te-a acuzat.

Nimic nu se va schimba de la sine, așa că nu lăsa oamenii să te supere mai tare decât este necesar.

Trăiește după următorul principiu: „Am decis să nu mai fiu nefericit: acum nu mai am nevoie de altceva”.

Citește: Despre femei, altfel…

Arta de a fi nefericit

Psihologul și filozoful austriac Paul Watzlawick nu numai că ne-a lăsat o moștenire sub forma „Pragmatica relațiilor umane”, dar ne-a făcut să reflectăm și despre cartea „Arta unei vieți nefericite”. În ea, el vorbește despre mecanismele pe care oamenii le folosesc pentru a transforma lucrurile obișnuite în lucruri insuportabile.

În cartea sa, Watzlawick a făcut ceva original. El a evitat rețetele clasice și repetitive de succes care pot fi găsite în orice manual de auto-ajutorare, jucându-se astfel cu natura paradoxală a minții umane și propunând următoarele idei:

  • Agață-te de trecut ca și cum nu ai avea timp să te ocupi de prezent.
  • Imaginează-ți că ceea de ce îți este frică mai mult se va întâmpla în curând și apoi presupune că este adevărat, așa că orice se întâmplă după este exact opusul a ceea ce îți dorești cu adevărat.
  • În primul rând, evita orice situații periculoase, chiar dacă acestea îți arată că nu există nici un pericol.
  • Convinge-te că există o singură opțiune corectă – a ta, și toate celelalte – greșite sau rele.
  • Pe măsură ce circumstanțele se schimbă, este întotdeauna mai bine să continui să folosești strategiile care s-au dovedit eficiente în trecut.

Vrei să-ți schimbi emoțiile? Începe cu gândurile

Arta de a face viața mizerabilă poate fi redusă la capacitatea unei persoane de a crea emoții negative. Frustrarea, regretul, disconfortul și furia sunt toate stările minții care duc la formarea unei vieți nefericite și inconfortabile.

  • Amintește-ți că starea ta emoțională determină comportamentul tău și depinde de gândurile tale. Dacă cineva îți acționează la nervi, încearcă să schimbi gândurile rele care apar atunci când interacționezi cu acea persoană.
  • Preia controlul asupra gândurilor tale iraționale și angajează-te într-o vorbire de sine mai constructivă, mai obiectivă și, mai presus de toate, mai pozitivă.
  • Pentru a evita dezamăgirile, trebuie să exersezi mintea deschisă și să evaluezi cu adevărat cât de mult efort va trebui ca să poți să faci unele schimbări.

 

Dacă nu dorești cu încăpățânare să îți părăsești zona de confort și refuzi să revizuiești anumite idei și credințe, va fi greu să schimbi ceva. Vei deveni propriul tău adversar, împiedicându-ți libertatea personală și emoțională. Gândește-te la asta.

Am decis să nu mă mai simt nefericită și să-mi schimb viziunea. Din acest moment, aleg să zâmbesc, nu să mă supăr cu orice ocazie.

Singurul lucru pe care nu îl poți schimba este ceea ce nu vrei să schimbi: schimbă-ți atitudinea și schimbă orice altceva, iar viața va înceta imediat să fie atât de nenorocită.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.