×
Zece mituri moderne despre căsătorie

Zece mituri moderne despre căsătorie

Fiecare cuplu este unic și nu există un șablon unic pentru toate căsătoriile fericite. Dar unele principii universale pot servi drept navigator în viața de familie. Principalul lucru este să nu le confundăm cu atitudini false care ne inducă în eroare pe mulți dintre noi, spune pastorul american Dave Willis.

Mark Twain a spus odată: „Problemele tale nu sunt ceea ce nu știi. Sunt din ceea ce ești absolut sigur, când de fapt te înșeli. Când vine vorba de căsătoriile moderne, înțeleg cât de corect și înțelept a fost clasicul.

Unele dintre ideile despre relațiile conjugale care sunt ferm plantate în mintea noastră sunt de fapt eronate. Când îi urmăm, încrezători în adevărul lor, condamnăm căsătoria la eșec. Sper că lămurirea unora dintre „miturile căsătoriei” tipice ne va ajuta să ne regândim modul în care gândim relațiile de familie.

10 MITURĂ DESPRE CĂSĂTORIE (ORDINEA NU CONTEAZĂ)

 

1. Dacă aleg „persoana potrivită” ca soție (soț), ne vom iubi mereu.

În cultura noastră, mitul „sufletului pereche” este foarte răspândit. Ni se pare că merită să găsim un suflet pereche, iar pasiunea noastră nu se va seca niciodată, neînțelegerile vor fi rare (dacă vreodată), amândoi vom dori să facem dragoste tot timpul și fiecare zi va fi ca un basm. .

Când ne trezim dimineața și nu simțim toate acestea, începem să bănuim că ne-am căsătorit cu persoana nepotrivită. Deci, trebuie să ieși de acolo și să găsești un adevărat „suflet pereche”. Adevărul este că căsătoriile puternice sunt construite pe interesul ambilor parteneri, nu pe compatibilitatea lor.

2. Dacă soțul (soția) mă iubește cu adevărat, el (ea) va fi gata să se schimbe.

Unii dintre cei mai frustrați oameni de pe pământ sunt cei care încearcă să-și schimbe partenerul sau cei cărora partenerul le cere să „repare”. Astfel de relații nu sunt doar epuizante, ci și nefirești. Ele sunt construite pe manipularea reciprocă, nu pe iubire. Da, ambii parteneri vor trebui să-și ajusteze constant dorințele și obiectivele egoiste în favoarea intereselor familiei, dar nu ar trebui să faci ceva în detrimentul individualității tale.

Ține minte, nu este treaba ta să-ți repari sau să-ți schimbi soțul.

Dragostea scoate la iveală tot ce este mai bun din noi, dar nu ne schimbă „eul”. Ține minte, nu este treaba ta să-ți repari sau să-ți schimbi soțul. Treaba ta este să-l iubești. Dragostea este ceea ce ne schimbă cu adevărat pe toți.

3. Prietenii mei mă cunosc, cine dacă nu ei mă vor sfătui mai bine cum să facă față unei probleme de familie.

Aproape fiecare persoană din mediul tău este pregătită să-ți dea sfaturi și să-și împărtășească părerea. Avem încredere în prietenii noștri și presupunem în mod natural că sfaturile lor cu privire la căsătoria noastră vor fi de încredere. Cu toate acestea, nu veți primi sfaturi mai precise de la prietenii care vă sunt de obicei aproape de vârstă, ceea ce înseamnă că se confruntă cu aceleași probleme.

Ai nevoie nu doar de un prieten, ci de un mentor – de o persoană mai experimentată, mai înțeleaptă. Găsește pe cineva a cărui căsnicie o consideri un model și ai dori ca familia ta să fie la fel în 20 de ani, așa că cere-i un sfat.

4. Nu trebuie să-i spun soțului (soției) totul.

Ideea că nu pot exista secrete unul față de celălalt într-o căsnicie pare jignitoare pentru mulți, dar este foarte importantă pentru o relație sănătoasă. Secretul este inamicul intimității și, dacă vrei ca o căsnicie să rămână puternică, rămâi la principiul deschiderii și încrederii. Ce înseamnă? Nu păstra ceva important secret de la partenerul tău, nu ascunde parolele, nu ascunde bani. Cele mai armonioase cupluri prețuiesc transparența în relații mai mult decât intimitatea. Ei își pun responsabilitatea față de partener înaintea dreptului lor la intimitate.

5. Părinții mei m-au crescut, așa că ar trebui să-i ascult mai mult decât pe un partener.

Cu siguranță ar trebui să ne respectăm părinții, dar când facem asta în detrimentul propriei familii, se creează o atmosferă disfuncțională în casă. Apreciază-ți uniunea și nu lăsa rudele să vorbească cu lipsă de respect despre partenerul tău. Și nu-ți permite să-l critici nici în prezența părinților și a altor persoane.

6. Nu trebuie să-i explic partenerului meu ce este în neregulă: dacă este atent, va ghici.

Insinuarea este una dintre cele mai frecvente cauze de neînțelegere și conflict în căsătorie. Credem că sugestiile noastre non-verbale sunt suficiente pentru ca partenerul să înțeleagă totul. Sau ni se pare că răspunsul este atât de evident încât nu este nevoie să-l spunem cu voce tare. Căzând în această capcană, unul se simte neajutorat, iar celălalt se simte frustrat.

Nu lăsa rudele să vorbească cu lipsă de respect despre partenerul tău

Ține minte: indiferent cât de puternică este dragostea, partenerul nu trebuie să-ți citească gândurile. Este necesar să vă exprimați sentimentele și să explicați totul clar.

7. Dacă nu sunt mulțumit în căsătorie și în același timp nu îmi permit să trișez, atunci pot face tot ce vreau pentru a-mi satisface nevoile.

Cuplurile moderne apelează din ce în ce mai mult la „resurse terțe” pentru împlinirea sexuală în căsătorie, cum ar fi pornografia sau citirea de romane erotice. În încercarea de a obține o plăcere mai intensă, ei sabotează de fapt intimitatea sexuală cu un partener. Toată energia, fanteziile și dorințele tale sexuale ar trebui direcționate către un partener. Nu-l schimba nici fizic, nici psihic. Acest lucru poate părea imposibil, dar nu este.

8. Fiecare cuplu este unic, așa că nu există o modalitate corectă de a crea o căsnicie bună.

Acest lucru este parțial adevărat, dar uneori tocmai aceste lucruri „aproape adevărate” ne pot induce în eroare mai mult decât minciunile evidente. Fiecare cuplu este unic și nu există un șablon pentru toate uniunile, dar există câteva principii universale care servesc drept busolă într-o călătorie în familie. Nerespectarea acestor principii va duce la dezastru.

9. Copiii au nevoie de noi, așa că nevoile lor ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc în familie.

Dacă ai copii, atunci sunt sigur că ești gata să-ți dai viața pentru ei. Calitatea de părinte ne cere să avem grijă de copii cu abnegație, dar am văzut prea multe cupluri care își sacrifică căsătoria misiunii lor de părinte.

Rezolvați împreună problemele și veți ieși mai puternici din criză

Părinții presupun în mod eronat că afacerea de a crește copiii necesită dăruire totală și că căsătoria poate fi „pusă pe pilot automat” pentru moment. Într-o zi, astfel de părinți se trezesc și își dau seama că copiii au crescut, „cuibul” este gol și nici nu a mai rămas nimic din căsătorie.

Unul dintre cele mai mari cadouri pe care le puteți oferi copiilor este sentimentul de siguranță pe care îl simt atunci când părinții lor sunt apropiați și prietenoși. Creați o alianță care să-i facă și pe copiii dvs. să vrea să se căsătorească într-o zi!

10. Dacă ceva nu merge în căsnicia mea, probabil că voi pleca și voi încerca să întemeiez o familie cu altcineva.

Când ai probleme, nu te lăsa să te gândești la divorț ca la o posibilă soluție. Nu visa să trăiești cu altcineva. Rezolvați împreună problemele și veți ieși mai puternici din criză. Amintiți-vă că „căsătoria perfectă” sunt doi oameni imperfecți care refuză să renunțe unul la celălalt!

Citește și care sunt 9 cele mai subestimate amenințări la adresa căsătoriei

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.